Noua fabrică Daimler, gata de finalizare

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 22 mai 2015

Filiala concernului german Daimler, Star Transmission, va finaliza în acest an noua fabrică de montaj cutii de viteză de ultimă generaţie de la Sebeş (Alba). Producţia va începe în primăvara lui 2016, investiţia fiind de 300 de milioane euro şi urmând să fie create peste 500 de locuri de muncă.

Managerul general Star Transmission, Bernd Krottmayer, a declarat că noua unitate de producţie este finalizată în proporţie de 95%, iar în toamnă vor fi realizate primele teste de producţie, transmite Mediafax.

„Anul acesta vom face primul test de producţie, iar anul viitor, în primăvară, vom începe producţia propriu-zisă. În total, vom aduce în echipa noastră peste 500 de noi angajaţi care vor fi specializaţi în Germania”, a spus Krottmayer.

Potrivit acestuia, în noua fabrică de la Sebeş vor fi asamblate cutiile de viteze automate în 9 trepte 9G-TRONIC, iar investiţia se ridică la peste 300 de milioane de euro.

Star Transmission va avea în total, după punerea în funcţiune a investiţiei de la Sebeş, peste 2.000 de angajaţi la Sebeş şi Cugir.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!