Noul „salariu de trai” strică apele pe piaţa muncii din UK

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Muncă, UK la zi pe data 22 octombrie 2015

uk_job centre_caut de munca

Din aprilie 2016 va intra în efect „salariul naţional de trai” (national living wage) anunţat de ministrul de finanţe britanic, George Osborne, care impune plata unui minim de £7,20 pe oră angajaţilor de cel puţin 25 de ani. Potrivit agenţiei de muncă Manpower, datorită creşterii salariilor mulţi angajatori şi-au revizuit planurile de recrutări de nou personal din următoarea perioadă.

Conform unui studiu făcut de Manpower pe 2.100 de angajatori şi prezentat de The Guardian, rezultatul este clar – se angajează mai puţin, iar o cauză importantă este impunerea salariului de trai din aprilie 2016.

Unii angajatori au decis să se orienteze mai mult spre grupuri de liber-profesionişti, alţii angajează doar personal cu vârste de până la 25 de ani, în timp ce există şi angajatori care au blocat orice nouă recrutare pentru moment. Piaţa de angajări se află acum la minimul ultimilor trei ani.

 

Nemulţumirea angajatorilor

CBI, o organizaţie a angajatorilor independenţi, a anunţat că o creştere a salariului de la minimul pe economie actual de £6,70 este o „îndrăzneală” care ar putea dăuna flexibilităţii pieţei de muncă britanice.

Contractorii sectorului public, în special aceia din sectorul de îngrijire, au anunţat pe căi neoficiale că vor fi nevoiţi să paseze creşterile salariale autorităţilor locale şi NHS-ului.

James Hick, un purtător de cuvânt al agenţiei Manpower, a declarat:

—————————————

„Piaţa de muncă britanică se cutremură datorită introducerii salariului naţional de trai. O consecinţă neintenţionată este aceea că firmele ar putea încerca să evite cu totul noua legislaţie. Anticipăm că unii angajatori se vor orienta către liber profesionişti şi tineret până în 25 de ani, categorii de muncitori la care nu se aplică noul salariu naţional de trai.”

—————————————

 

Costuri micşorate, job-uri mai puţine, preţuri mărite

Firma de servicii Interserve a anunţat că schimbarea va aduce costuri salariale suplimentare de £15 milioane la cei 15.000 de cleaneri angajaţi, ceea ce reprezintă 12% din profitul anual al firmei. Mears Group ar avea şi ea de plată încă £5 milioane, adică 10% din profitul anual.

În condiţiile introducerii salariului naţional de trai, de £7,20 pe oră în aprilie 2016, urmând să crească în patru ani la £9,35 pe oră, Whitbread, acţionarul majoritar la lanţul hotelier Premier Inn şi a lanţului de coffee shop-uri Costa anticipează o campanie de scădere a cheltuielilor în următoarea perioadă şi creşterea unor preţuri pentru a face faţă noului regim salarial.

—————————————

Criticii mai spun că noul salariu naţional de trai a exacerbat problemele de pe piaţa muncii în regiunile defavorizate, unde siguranţa locului de muncă este pusă şi mai mult în pericol.

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!