Nu l-a prins insolvența, însă l-a ajuns falimentul

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 20 martie 2015

Neplătit de luni de zile la Cluj, antrenorul de 46 de ani a ajuns din nou în impas. Principalii doi investitori ai lui Gyor au părăsit clubul maghiar, iar viitorul arată sumbru.

574 miriutaVasile Miriuţă pare a atrage problemele financiare pe la cluburile unde antrenează. A renunţat la CFR Cluj din cauza insolvenţei cu care se luptă și acum şi a absenţei unui proiect, și a renunțat pentru promisiunile din Ungaria. Stabilitatea financiară de la Gyor s-a dovedit însă un balon de săpun și nu se mai poate baza pe ea. După doar 3 luni şi jumătate, falimentul bate la ușa clubului din țara vecină.

Situaţia s-a schimbat radical după ce Gyor a fost părăsită de principalii doi acţionari, fondul de investiţii Quaestor Group şi producătorul german de automobile Audi. Dacă este să dăm crezare presei maghiare, echipa va intra în colaps la finele sezonului, dacă nu se găseşte rapid un alt investitor.

Miriuţă a preluat Gyorul pe locul 9 şi în şase etape a dus-o pe 10, având însă o partidă mai puţin. Deşi îşi propunea să câştige campionatul în 2016, acum nu ştie cu ce lot poate aborda stagiunea viitoare.

Două victorii şi patru egaluri a adunat Vasile Miriuţă în opt meciuri ca antrenor la Gyor, în campionat şi Cupa Ligii. Audi, care și-a retras subit sprijinul financiar, aducea clubului 3 milioane de euro pe an.

574 miriuta

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!