Nu-mi dai telecomanda? Sun la poliţie!

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 27 martie 2015

Un raport a dezvăluit că poliţia solicitată să rezolve dispute domestice n-a avut de ales decât să aresteze membri ai familiei, chiar şi pe copii, când aceştia se luptau agresiv pentru telecomanda televizorului, distrugeau gardul sau îşi împingeau părintele.

Raportul a consemnat: „Ofiţerii de poliţie cu care am vorbit ne-au spus că au fost chemaţi frecvent să soluţioneze incidente în care părinţii sau casele de copii nu puteau face faţă comportamentului distrugător şi au căutat să se folosească de poliţie pentru a disciplina copiii.”

În una din locaţii, poliţia a fost chemată la casa de copii de nouă ori, copilul problemă fiind arestat de fiecare dată.

Raportul, realizat de Inspectoratul de Poliţie britanic, a urmărit să analizeze cum sunt ţinuţi copiii şi cei cu handicap mental în custodia poliţiei, ca şi substitut pentru îngrijirea acestora în cadru familial sau al unei case de îngrijire specializate.

De multe ori, celulele poliţiei sunt pline cu adulţi vulnerabili şi copii şi nu cu suspecţi acuzaţi de infracţiuni serioase. Măsurile de control la dispoziţia poliţiei sunt mai degrabă gândite pentru reţinerea persoanelor violente, nu a copiiilor, constată raportul.

Un comentator din cadrul poliţiei a spus: „Poliţia este prima solicitată în astfel de cazuri, când, de fapt, poliţia ar trebui să fie ultima opţiune. În timp ce serviciile de sănătate şi serviciile de copii pot să refuze să primească persoane vulnerabile în grija lor, poliţia nu are această opţiune şi nu ar trebui să fie aşa.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!