Nu pica în capcana noului regim de Road Tax!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Auto, Diaspora pe data 21 aprilie 2015

Vă amintiţi, probabil, că anul trecut, în octombrie, sistemul de plată şi afişare a taxei de drum din UK a suferit nişte modificări. Fiţi atenţi ce faceţi cu maşina pe care o achiziţionaţi, pentru că DVLA nu îi iartă pe cei care greşesc!

De la introducerea schimbărilor au apărut multe cazuri de maşini ridicate de către poliţie sau ale căror roţi au fost blocate de „caracatiţe” pentru neplata taxei de drum, deşi în parbriz apărea timbrul de Road Tax încă valabil.

În apărare, DVLA a remarcat faptul că schimbările sistemului au fost promovate intensiv, astfel încât cei care nu respectă noul regulament sunt penalizaţi pentru abatere.

Problema cu care s-a confruntat un număr important de şoferi este faptul că la achiziţionarea unei maşini taxa de drum nu este transferabilă noului proprietar.

————————————–

„Şi eu am avut de achitat £100 pentru scoaterea caracatiţei de pe roată şi o amendă de £95; dacă n-aş fi plătit cei £95, aş fi fost dat în judecată şi aş fi ajuns să plătescă o amendă de până la £1.000. Eu am cumpărat maşina de la tata. Eram conştient că taxa de drum nu mai trebuie să fie afişată, dar nu şi că taxa este acum personală proprietarului maşinii, fără a putea fi transferată. Nu îmi amintesc să fi primit o notificare privind taxa de drum când am primit prin poştă certificatul de înmatriculare al maşinii.”

Un păgubit

————————————–

„DVLA-ul ar trebui să-şi schimbe maniera de lucru. Ar trebui să notifice noii proprietari că trebuie să plătească taxa şi să le acorde 30 de zile pentru a face acest lucru. Iar cei care au fost penalizaţi între timp ar trebui să fie recompensaţi”, a mai spus păgubitul.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!