Nu plătești taxele, nu circuli cu mașina!

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 24 iunie 2016

ghiseu_coada la taxeCodul Rutier va fi modificat printr-o ordonanță de urgență, iar noutatea îi vizează în special pe cei care își cumpără o mașină. Dacă nu declară mașina și nu plătesc taxele la timp, noii proprietari nu vor mai putea circula cu ea și vor plăti amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei, informează Economica.net.

Noua modificare a Codului Rutier instituie un termen de 60 de zile în care noul proprietar al unei mașini trebuie să-și plătească taxele după ce a cumpărat-o.

În caz contrar, va rămâne proprietar al unei mașini pe care nu o va mai putea folosi, pentru că înmatricularea se suspendă de drept. Iar oamenii nu trebuie să se bazeze pe faptul că polițistul de la Rutieră nu știe dacă s-au plătit sau nu taxele, pentru că instituțiile vor comunica între ele.

Modificarea Codului Rutier exact asta impune: datele de la serviciul de înmatriculări și de la RAR ajung la organele fiscale, care la rândul lor trimit mai departe situația cu fiecare nou proprietar al mașinii care nu apare că și-ar fi plătit la timp taxele.

Ulterior, Codul Rutier se va modifica suplimentar pentru a include și situația nou-creată, a conducerii unui vehicul cu înmatricularea suspendată. Ea va fi considerată contravenție, și trecută în clasa a IV-a, cea pentru care se primesc între 9 și 20 de puncte amendă, adică între 1.125 de lei și 2.500 de lei.

Când polițistul va depista un șofer care conduce o mașină a cărei înmatriculare a fost suspendată, îi va reține certificatul de înmatriculare, și îi va da o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. De asemenea, va reține și plăcuțele de înmatriculare.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!