Nu se știe cine retrogradează!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 21 aprilie 2014

HANDBAL MASCULIN - STIINTA MD BACAU - HCM CONSTANTA

După un singur sezon cu 12 echipe în Liga Naţională, handbalul revine din vară la un sistem competiţional care include 14 formații. Teoretic, sistemul este bătut în cuie pentru următoarele patru sezoane, doar că nimeni nu mai crede asta.

Membrii Consiliului de Administraţie au votat pentru măsură cu doar o lună şi jumătate înainte de sfârşitul campionatului, deşi au existat multe păreri împotrivă. Regulile par astfel schimbate în funcţie de interesele unor grupări, propunerea fiind ca trecerea la un număr mai mare de echipe să se facă de-abia din sezonul 2015-2016.

În urma acestei decizii din ligile naționale, feminin și masculin, nu vor mai retrograda direct două echipe. Practic, nu se mai ştie care este sistemul de promovare-retrogradare pentru anul competiţional care stă se sfârșească. Comisiile tehnice au anunțat deja că se vor întruni și vor face propuneri, iar Consiliul de Administraţie se va reuni pentru a adopta una dintre acestea. Dumnezeu știe care, Dumnezeu știe și ce handbal este cel din România. Apoi, probabil, încă o lună de zile până când sistemul va avea o formă finală. Până atunci, câteva meciuri în play-out şi Divizia A.

În acest moment, există trei propuneri referitoare la forma sub care să se retrogradeze și promoveze:

– turneu de baraj cu locurile 11-12 din Liga Naţională şi locurile secunde din seriile Diviziei A

– meci de baraj cu locurile 11-12 din Liga Naţională şi un altul cu locurile secunde din seriile Diviziei A

– turneu cu şase echipe la care să participe locurile 11-12 din Liga Naţională şi locurile 2-3 din seriile Diviziei A.

În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie s-au adoptat și alte decizii, de exemplu ca în Liga Naţională să fie acceptaţi un număr nelimitat de jucători străini, dar doar dacă se vor plăti nişte taxe suplimentare de legitimare, în plus jucătorii respectivi trebuind să îndeplinească unele criterii de performanță.

Ca întotdeauna, nu au lipsit momentele tensionate, unul dintre acestea fiind aproape să ducă la o demisie. Se pare că secretarul general, Mihail Bocan, a vrut să-şi prezinte demisia în urma unei discuţii aprinse cu Doru Manea şi că doar preşedintele FRH, Alexandru Dedu, l-a oprit să nu facă asta.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!