Nu-ţi pierde timpul liber la Londra. Ce poţi face fără bani

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 23 aprilie 2016

uk_plimbare Londra

Londra e scumpă! Chiar foarte scumpă! Însă, dacă eşti abil şi dacă studiezi un pic ofertele de pe piaţă, nu ai cum să nu dai peste nişte chilipiruri sau gratuităţi, pentru că, pur şi simplu, se întâmplă prea multe în metropola britanică. Iată câteva asemenea oportunităţi, în rândurile de mai jos.

 

Fii prezent la un proces al Curţii de Justiţie Old Bailey din Londra

Curtea Old Bailey împarte acelaşi complex de clădiri cu Curtea Supremă Britanică (Royal Courts of Justice) şi se specializează pe cazuri penale. Se zice că este cea mai faimoasă astfel de curte de justiţie din lume.

Ajuns la un proces, ai toate şansele să fii intrigat. Cel puţin, vei compara ce se întâmplă în faţa ta cu ce ai văzut în filme. Poate dai peste un caz interesant şi poate înţelegi ceva din ce se întâmplă.

Poţi vizita gratuit, de asemenea, galeriile publice. Doar că trebuie să fii atent să nu iei cu tine genţi, aparate de fotografiat sau mobile, pentru că nu sunt permise şi nu există nici garderobă.

Este deschis de luni până vineri, între 10.00 – 13.00 şi 14.00 – 17.00, iar adresa este Central Criminal Court, Old Bailey, London EC4M 7EH. Mai multe info la https://goo.gl/I97efF.

 

Animalele domestice, preferatele copiilor

Probabil că nu ştiai că la Londra ai oportunitatea de a urmări o largă varietate de animale domestice într-un habitat mai mult decât adecvat. Copiii, în special, se vor bucura când vor vedea porcii, măgarii, caprele, iepurii, porcuşorii de guinea, oile, gâştele şi toate celelalte. În acelaşi centru, Hackney City Farm, 1a Goldsmith Row, London E2 8QL, hackneycityfarm.co.uk, se ţin şi cursuri de olărit şi de lucru în mozaic.

Şi mai este în Londra un centru la fel de impresionant – Spitalfields City Farm, Buxton St, London E1 5AR, spitalfieldscityfarm.org. Pe lângă faptul că vei găsi acolo toate animalele prezente într-o gospodărie respectabilă, centrul organizează diverse evenimente de-a lungul anului, cât să nu te plictiseşti.

 

Un muzeu „ciudat”, gratuit

E vorba de Grant Museum of Zoology and Comparative Anatomy, 21 University St, London WC1E 6DE, ucl.ac.uk. Este singurul muzeu de acest tip din Londra, iar exponatele sunt toate nişte ciudăţenii – schelete din cele mai bizare, unele de-a dreptul extraordinare.

 

Somerset House, doar marţea

Dacă exteriorul este impresionant, interiorul este de-a dreptul captivant. Ai tururi gratuite de câte o oră în fiecare marţi, între orele 12.45 şi 14.15.

Somerset House, Strand, London WC2R 1LA, somersethouse.org.uk.

 

Nu rata corul de la St Paul’s

Catedrala St. Paul este de-a dreptul extraordinară şi nu doar de-afară. Când te afli înăuntru, ţi se taie efectiv respiraţia. Şi mai ales atunci când cântă corul, în fiecare zi, între orele 17.00 – 17.45. Standardul corului din St. Paul’s Cathedral este menţinut la cel mai înalt nivel, iar muzica este asistată din plin de acustica specială a clădirii.

St Paul’s Cathedral, London EC4M 8AD, stpauls.co.uk.

 

Ştii bine engleza? Îţi place comedia? Nu prea ai bani?

Şi chiar dacă ai bani, un lucru gratuit e binevenit oricând. Ei bine, află că la Comedy Cafe Theatre, 68 Rivington Street, London EC2A 3AY, comedycafetheatre.co.uk, în fiecare seară există artişti de comedie care încearcă să creeze divertisment pentru cei prezenţi. Doar că, atenţie, miercurea este „new act night” şi nu se percepe taxă la intrare. Normal, există riscul ca artistul să dezamăgească, dar, în general, locaţia atrage artişti talentaţi.

 

Filme şi meciuri de fotbal la Roxy Bar and Screen

The Roxy Bar and Screen, 128-132 Borough High Street, London SE1 1LB, roxybarandscreen.co.uk, este o locaţie foarte populară unde sunt proiectate în mod regulat atât filme cât şi meciuri de fotbal importante, iar accesul este gratuit. Atmosfera este animată, iar băutura pe placul multora.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!