Nu va fi metrou de noapte la Londra de pe 12 septembrie

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Transport pe data 5 septembrie 2015

london_underground2

Ca urmare a discuţiilor dintre conducerea metroului londonez şi a sindicatelor, lansarea serviciului non-stop pe unele din liniile de metrou a fost suspendată.

„Metroul de noapte”, ce urma să fie lansat pe data de 12 septembrie 2015, a fost pentru moment suspendat, angajaţii London Underground fiind nemulţumiţi de noile ture şi arătându-se reticenţi faţă de ritmul de lucru ce se anunţă, cu implicaţii asupra echilibrului dintre orele de muncă şi liber, precum şi faţă de viabilitatea desfăşurării acestui serviciu.

Transport for London speră ca lansarea „metroului de noapte” să aibă totuşi loc în această toamnă, după ce discuţiile cu cele patru sindicate ale muncitorilor de la metrou vor fi concluzionate. Amintim că aceştia au făcut deja grevă vara aceasta în două rânduri.

Sindicatele nu sunt împotriva lansării noului serviciu, însă au rezerve în ceea ce priveşte impactul asupra angajaţilor, considerând că vor fi suprasolicitaţi de către conducerea metroului şi că, în final, serviciul de metrou, ca şi întreg, va fi afectat.

Deocamdată, planul este ca „metroul de noapte” să deservească secţiunile principale ale liniilor Central, Piccadilly şi Northern, respectiv liniile Jubilee şi Victoria, în totalitate.

 

Greva de pe 8 şi 10 septembrie, anulată

După ce greva de pe 26 şi 28 august a fost anulată, sindicaliştii au luat decizia de a anula şi greva planificată pentru 8 şi 10 septembrie, în condiţiile în care lansarea „metroului de noapte” a fost suspendată până la finalizarea discuţiilor.

—————————————

„Dacă negocierile se vor dovedi fără rezultate, vom intra din nou în grevă, pentru a ne apăra drepturile stabilite prin contractele noastre de muncă şi pentru a ne asigura că membri noştri sunt remuneraţi corespunzător.”

Purtător de cuvânt al sindicatului Rail, Maritime and Transport Union

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!