Nu vrei să împărţim o cameră?

Articol publicat in sectiunea Locuinţe, UK la bani mărunţi pe data 2 februarie 2015

Creşterea continuă a chiriilor din Londra forţează tot mai multă lume să împartă camera cu alte persoane. Site-urile de specialitate constată o creştere importantă a celor care caută un loc într-o cameră.

Site-ul spareroom.co.uk a notat o creştere de 71% a numărului de căutări de loc într-o cameră pe parcursul a numai doi ani. Directorul site-ului, Matt Hutchinson, spune că, pe lângă cuplurile care decid să împartă casa cu alte pesoane, pentru a economisi nişte bani, au apărut, mai nou, tot mai multe solicitări din partea persoanelor singure de a închiria un loc în camera lor. „Puţini oameni ar alege să împartă camera cu alte persoane, însă realitatea cruntă este că, la Londra, criza caselor duce la creşterea chiriilor la un nivel mult prea ridicat”. O cameră dublă din vestul Londrei era oferită chiriaşilor la preţul de £259 pe săptămână. Mai rău este că o cameră dublă este considerată acum şi acea cameră în care este amplasat un pat supraetajat.

Jinder Sidhu, fondatorul portalului kangaroom.net, a spus că dormitoarele de împărţit reprezintă un pic peste 10% din piaţă. El a constatat că „deşi preţul chiriilor a crescut în medie cu 7,5% în 2014, preţurile pentru un loc în camere a scăzut cu circa 12%, datorită ofertei în creştere şi a condiţiilor de trai mai dense.”

Directorul organizaţiei Shelter, Campbell Robb, a comentat că „nu este drept că oamenii sunt forţaţi să-şi împartă spaţiul personal cu persoane pe care le cunosc prea puţin, pentru că altfel nu se pot descurca, nemaipunând la socoteală nevoia lor de a-şi construi un viitor stabil. Doar politicienii pot interveni pentru a stopa această nebunie. Ar trebui să facă ceva în direcţia construirii de locuinţe la preţuri rezonabile”.

Pe 31 ianuarie a avut loc Marşul pentru Case, unde chiriaşi, sindicalişti şi alţi protestatari au demonstrat în faţa primăriei din Londra, pentru a-i cere lui Boris Johnson şi primăriilor locale să atace problema locuinţelor din capitală.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!