Nu vrem străini, dar nici soluții n-avem

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 30 ianuarie 2015

567 tarcaComisia Centrală Tehnico-Metodică a FR de Handbal s-a adunat pentru a analiza rezultatul CE de handbal feminin din decembrie 2014, România terminând pe locul 9, la egalitate de puncte cu locul 7, dar şi pentru a face unele propuneri pentru postul lăsat liber de demisia lui Gheorghe Tadici.

Numai că la adunare au sosit maximum jumătate dintre antrenorii primei ligi, iar jumătatea respectivă a fost incapabilă să facă vreo propunere. Singura variantă a venit de la Constantin Pilică Popescu, unul dintre marii antrenori ai handbalului românesc, acesta spunând prin intermediul unui e-mail că vede la conducerea naționalei feminine cuplul Mariana Târcă-Costică Buceschi.

Cei care au sosit la Brașov pentru ședința federației au fost Magda Kovacs (HCM Baia Mare), Bogdan Burcea (Corona Braşov), Aurelian Roşca (SCM Craiova), Florentin Pera (HCM Roman), Goran Kurteş (CSM Ploieşti), Ion Crăciun (Neptun Constanţa) și Gheorghe Covaciu (Mureşul Tg. Mureş). Din partea FR de Handbal au fost prezenți Narcisa Lecuşanu şi Bogdan Macovei, dar şi selecţionerul lotului de junioare, Mariana Târcă. Pera şi Burcea au fost cei care au prezentat analiza participării la Euro 2014, pentru că Gheorghe Tadici a lipsit.

În clipa în care s-a trecut la propuneri, niciun antrenor nu a făcut vreo nominalizare. Cerinţa tuturor a fost ca viitorul selecţioner sau viitorii selecționeri să fie din România, motivația fiind că „noi suntem cei care am crescut aceste jucătoare”. Faceți dumneavoastră socotelile și găsiți dumneavoastră logica. Și mai trebuie subliniat ceva. Dacă jumătate dintre antrenorii primei ligi se abțin să propună pe cineva la națională, atunci trebuie să ne întrebăm fie care este utilitatea lor, dacă tot nu au o părere, fie cât de mari și ale cui sunt interesele care guvernează în clipa de față handbalul, de le este teamă să nu le tulbure. Oricare ar fi răspunsul, este la fel de nefolositor naționalei.

Conducătorii FR de Handbal vor trebui să se gândească la aceste lucruri, să aleagă şi să pornească negocierile cu eventualii antrenori. Iar propunerile vor fi, cel mai probabil, fie cuplul Pera-Burcea, fie cel format din Târcă-Buceschi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!