Număr record de pelerini

Articol publicat in sectiunea Social pe data 8 mai 2015

Aproximativ 95.000 de pelerini s-au rugat, în perioada 1-3 mai, la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara. Numărul este unul record. Pelerinii au format cozi de peste un kilometru pentru a ajunge în cimitir, a relatat Mediafax.

Până acum, cel mai mare număr de pelerini care au venit la Mănăstirea Prislop într-un sfârșit de săptămână în care nu a fost hramul lăcașului sau comemorarea părintelui Arsenie Boca a fost înregistrat în luna martie a acestui an, fiind vorba de peste 35.000 de credincioși.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate și apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 și nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colțurile țării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulți credincioși ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar și cu ocazia unor sărbători religioase.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!