Numele Andreei Marin, unealta perfectă pentru escroci

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 4 martie 2016

Andreea Marin20Andreea Marin a devenit o unealtă pentru escroci de a păcăli oamenii creduli. Pentru că vedeta este cunoscută pentru actele caritabile și campaniile umanitare lăudabile pe care le derulează, unii indivizi au simțit că e rost să păcălească populația folosindu-se de numele acesteia.

Mai exact, au creat conturi de Facebook cu numele și fotografia vedetei și trimit mesaje în piață pentru ca oamenii să doneze bani pentru fel și fel de cauze.

andreea marin_mesaje false facebookMai nou, practica asta a depășit granițele țării, ba chiar a trecut Oceanul, iar zilele trecute, un român „americanizat” cu suflet mare a fost la un pas să cadă în plasă. Cunoscut pentru influența pe care o are în calitate de director al celei mai importante publicații românești din SUA, dar și pentru faptul că este generator de donații în diaspora, Steven Bonica (Romanian Tribune) a fost cât pe ce să fie ușurat de o importantă sumă de bani de cineva care, prin intermediul unui site de socializare, pretinde că este Andreea Marin.

„Încă o modalitate de a ne (vă) fura banii. Am mirosit efortul, o simplă întrebare mi-a salvat ceva bani. Îmi venea să sar în ajutor. Era cât pe ce să pun botul și să mai găsesc și alți prieteni să facem cheta”, povestește Steven care a fost momit cu povestea tragică a unor copii rămași orfani după ce familia lor ar fi pierit tragic într-un incendiu, din cauza unei sobe improvizate, și care ar avea nevoie de bani pentru materiale de construcții necesare refacerii casei, și care ar fi în risc să ajungă în grija Protecției Copilului Bihor.

Andreea Marin a auzit de aceste întâmplări și a reclamat deja la poliție. „Eu am făcut plângere la poliție din cauza fraudelor prin intermediul facebook-ului. Am anunțat oamenii de multe ori să nu se lase manipulați”, a declarat vedeta pentru Libertatea.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!