Nunţile polonezilor la Holiday Inn, de trei ori mai ieftine

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Imigranţi în UK pe data 22 mai 2016

uk-nunta-la-holiday-inn

Recepţia unei nunţi între doi cetăţeni polonezi găzduită într-unul din hotelurile lanţului Holiday Inn costă de trei ori mai puţin decât recepţia unei nunţi dintre doi britanici, se arată într-un articol publicat de Daily Express.

Petrecerea nunţii, care include mâncarea tradiţională şi programul artistic i-ar costa pe polonezi doar £18 de invitat, în timp ce britanicii ar avea de cheltuit cu fiecare oaspete între £50 şi £80.

Britanicii pot fi indignaţi de această stare de fapt, însă publicaţia britanică oferă şi explicaţia. Potrivit unui reprezentant al hotelului Holiday Inn de la aeroportul Gatwick, din Horley, Surrey, petrecerile polonezilor sunt mult mai ieftine datorită costurilor mai mici ale produselor alimentare.

Materialul publicitar pregătit de Holiday Inn Gatwick Airport pentru astfel de petreceri are variante atât în limba engleză, cât şi în limba poloneză şi oferă oportunitatea clienţilor să lucreze cu un bucătar care să le realizeze meniurile şi totodată să beneficieze de un organizator de nunţi britanic, respectiv polonez.

Daily Express citează mai departe oferta materialului publicitar în limba poloneză:

—————————————

„Avem experienţă în organizarea de petreceri poloneze. Avem mai multe pachete pentru nunţi, care includ bucătăria poloneză şi angajaţi vorbitori de limba poloneză. Preţurile încep de la doar £18 de persoană. Suntem convinşi că putem oferi fericitului cuplu şi invitaţilor acestora o zi minunată, de neuitat.”

—————————————

Contrastând cu oferta pentru polonezi, oferta pentru englezi arată preţuri de trei ori mai mari. Cea mai ieftină variantă pentru britanici, „Silver Wedding Package”, i-ar costa pe aceştia £50 de persoană, în timp ce variantele premium, „Gold” şi „Platinum” ar costa un pic mai mult, £60, respectiv £80 de persoană.

Daily Express aminteşte de creşterea imensă de ofertă a produselor alimentare poloneze în Marea Britanie, care pot fi găsite acum în numeroase magazine cu specific polonez, în cash & carry-uri, cât şi în lanţurile de supermarket-uri naţionale, care au făcut loc pentru secţiunea de produse poloneze.

Numărul tot mai mare de polonezi din UK şi faptul că Holiday Inn are tot mai mulţi angajaţi polonezi au contribuit probabil la această discrepanţă dintre cele două oferte Holiday Inn. Dar nu este şi situaţia românilor din UK similară cu cea a polonezilor? Noi când beneficiem de preţuri de trei ori mai mici decât cele ale britanicilor? Măcar de două ori mai mici?!

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!