O altă fantomă a Timișoarei

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 5 mai 2014

532 marian iancuMarian Iancu, preşedintele lui FC Politehnica Timişoara, formaţie retrasă din competiţii şi aflată în insolvenţă, dar nedezafiliată de FRF, a făcut declaraţii ce tulbură apele la Timişoara. Conducătorul echipei judeţului Timiş a anunțat în cadrul unei emisiuni că, în urma înscrierii Consiliului Judeţean Timiş la masa credală cu solicitarea de a primi înapoi banii oferiţi pe performanţele din anii trecuţi, palmaresul va fi cedat doar în schimbul unei sume.

Din vară, nu numai ASU Politehnica, echipa adoptată de suporteri care evoluează în liga a patra, ci şi ACS Poli, din prima ligă, au fost înștiințate oficial că nu vor putea să poarte denumirea şi culorile tradiţionale ale celui mai iubit club din Banat.

Fostul finanţator de la Timişoara a vorbit şi despre planurile clubului alb-violet intrat în insolvenţă. „Planul de reorganizare atunci când va fi supus aprobării, dacă o să avem majoritatea… e una dintre posibilităţile cele mai valabile. Dacă vom avea palmaresul şi nu va fi cedat la ACS, atunci vom juca la Timişoara. Dacă între timp va ajunge definitiv şi irevocabil la ACS Poli, ori ne vom reorganiza în altă parte, ori vom face un centru puternic de copii şi juniori, nu ştiu acum, dar nu ne vom mai numi Politehnica Timişoara şi nu vom mai juca cu culorile tradiţionale”, a declarat el.

Referitor la faptul că ACS Poli va trebui să achite o sumă pentru a intra în posesia palmaresului, Iancu a precizat că administratorul judiciar al FC Politehnica e cel care se ocupă de o asemenea tranzacţie. Totul a pornit de la faptul că CJ Timiş, care investeşte la formaţia timişoreană din prima ligă (şi care solicita gratis palmaresul), s-a înscris la masa credală.

„E mandatat administratorul judiciar să negocieze cu cei care sunt interesaţi, nu am participat la acea şedinţă. În caz că nu se va găsi, începând din vara asta, nici ACS Poli, nici ASU Politehnica nu vor mai folosi culorile, decât în mod abuziv. Aşa cum ASU Politehnica, AJF Timiş şi FRF sunt într-o instanţă sportivă chemate să răspundă pentru folosirea neregulamentară, aşa se va întâmpla şi cu ACS Poli în vară. Ştiu că e o valoare, dar nu eu stabilesc, eu pot să votez dacă sunt de acord sau nu. dacă se ajunge la o finalitate. Eu am vrut să cedez gratis, dar s-a opus unul din creditorii principali, CJ Timiş, ca să spunem pe nume. Au primit notificare, tribunalul de la Lausanne, unde ne-am judecat cu ASU Poli, şi-a declinat competenţa de a ne judeca în prima fază, mergem la FRF şi apoi la ei. Marţi vom depune la FRF. Cine e interesat poate contacta administratorul judiciar”, a spus Iancu.

„Din ce am înţeles, au avut probleme cu cei de la Curtea de Conturi, noi am avut un contract bazat pe performanţa sportivă, Curtea de Conturi a considerat că acel contract nu are o bază legală, nu mă pricep. În condiţiile astea, ei au venit la masa credală ca să le dăm înapoi toţi acei bani. Nu cred că o să câştige, vedem ce spune şi judecătorul sindic. Probabil de aici au avut pretenţia să nu le dăm gratis celor de la ACS. E tipic la ce am păţit acolo în Banat”, a mai spus el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!