O bijuterie de maşină DE LEMN a unui român, admirată de britanici

Articol publicat in sectiunea Poveşti româneşti, UK, despre români pe data 9 aprilie 2016

szabo-masina-lemn

Un român din Târgu-Mureș a cucerit Marea Britanie cu mașina construită chiar de el, arată dailymail.co.uk. Vehiculul de lux este realizat din lemn, doar lemnul special din care este făcută caroseria costându-l pe tâmplar („car-penter”) £14.000.

Potrivit spuselor lui Peter Szabo, acesta a lucrat 4.500 de ore pentru a construi maşina, pe care a botezat-o Julia, după prenumele soţiei sale:

—————————————

„După ce am construit o trăsură de lemn, am zis că am nevoie de o provocare mai mare. Este foarte greu să găsești o maşină de lemn de bună calitate. E aproape imposibil să găsești una în toată lumea.”

—————————————

Vehiculul combină liniile retro ale automobilelor clasice cu inovațiile lumii moderne, precum folosirea unei tablete la controlul luminilor şi pentru muzică.

Maşina „Julia” are un motor V6 de 2,3 litri de Ford Taunus, iar scaunele sunt de la un Mercedes-Benz. Cât despre viteză, maşina de lemn poate atinge 55 de mile pe oră. După ce a terminat grandiosul proiect, românul a scos maşina la plimbare prin satul său, unde a atras admirația vecinilor.

—————————————

„Reacțiile oamenilor mă fac fericit! (…) Aici, în România, o grămadă de oameni lucrează cu propriile mâini şi ştiu că este dificil să faci ceva singur. Lumea apreciază asta.”

Peter Szabo

—————————————

Acum, românul s-a gândit deja la următorul său proiect, care va fi la fel de grandios: o maşină cu design futurist şi motor electric.

Mai multe fotografii ale maşinii de lemn AICI.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!