O companie de investiții britanică finanțează antreprenori fără idei sau echipe

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, UK la zi pe data 13 iulie 2016

Tinerii antreprenori români și nu numai care, chiar dacă nu au o idee de afacere bine definită sau o echipă, pot fi ajutați. Entrepreneur First, o companie de investiții de capital de risc din Londra, finanțează tineri antreprenori pentru o perioadă de trei luni. Al doilea pas, după cristalizarea unei idei de afaceri și a unei prime echipe, este finanțarea cu 10.000 lire sterline pentru o nouă perioadă de trei luni.

Cel mai important lucru, potrivit companiei, este talentul celor care se înscriu, iar grație finanțărilor acordate prin acest program, au fost create 75 de companii care, în prezent, valorează sute de milioane de dolari. După participarea la programul Entrepreneur First, acestea au primit finanțări ulterioare de la fonduri de investiții importante precum Y Combinator, Index Ventures și Octopus Ventures.

Matt Cliford, co-fondator Entrepreneur First (http://www.joinef.com), spune într-un interviu pentru Wall Street Journal că acordarea finanțărilor se face după ce au loc interviuri cu cei interesați. Cei acceptați în program beneficiază, timp de trei luni, cât durează programul, de câte 1.100 lire sterline lunar pentru a-și acoperi costurile cu traiul în Londra.

Compania îi încurajează pe participanți să-și creeze echipe, iar dacă totul decurge bine și ideea de afacere are potențial, start-up-urile nou-create primesc o finanțare în valoare de 10.000 lire sterline, pentru 8% din compania nou-înființată, bani meniți să le acopere costurile pentru încă trei luni. De-a lungul acestui timp, start-up-urile au acces la mentori, consultanță continuă și investitori, programul încheindu-se cu un Demo Day la care participă fonduri de investiții.

Cliford adaugă însă că aproximativ 30% dintre participanți renunță la program. Cu toate acestea, nu au existat probleme în a atrage sponsori, printre aceștia numărându-se Microsoft, KPMG și Primăria Londrei, care împreună acoperă 10% din costurile companiei.

 

 

Succes românesc prin Entreprenor First

 

Londra_Mircea Danila Dumitrescu_Ankur Modi_Status Today

Printre antreprenorii călăuziți de Entreprenor First se află și un român, co-fondator al companiei Status Today, care susține pe propriul site că folosește o abordare unică a securității.

Înainte de Entrepreneur First, Mircea Dănilă Dumitrescu a fost directorul securității la JustEat și adjunct CTO la Shopcade.

Ankur Modi a lucrat la Microsoft timp de mai mulți ani conducând proiecte majore în cadrul Microsoft Dynamics și Office 365.

Co-fondatorii s-au întâlnit la Entrepreneur First și au fondat Status Today, un startup de securitate cibernetică ce protejează companiile împotriva amenințărilor din interior. Sistemul lor folosește AI pentru a detecta și alerta directorii cu privire la potențiale amenințări de securitate. Compania analizează comportamentul în contextul oamenilor și al acțiunilor lor pentru a proteja persoanele fizice și compania pentru care lucrează aceștia. Folosind tehnici de învățare automată și „analiza comportamentului uman organizațional”, Status Today susține că poate detecta orice comportament rău-intenționat posibil, indiferent cât de mare sau mic.

Compania a fost numită ca fiind unul dintre primele Top 10 start-up-uri AI în Marea Britanie.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!