O echipa noua

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 18 noiembrie 2013

Gheorghe Tadici

Gheorghe Tadici a adunat, a scazut, a calculat, iar in final a tras linia si a anuntat cele 18 jucatoare care se vor reuni pentru turneul final al Mondialului din Serbia. Din lot fac parte aproape toate numele grele, in frunte cu Cristina Neagu si Paula Ungureanu, dar, in acelasi timp, si multe jucatoare care isi vor face botezul intr-o mare competitie. HCM Baia Mare si Corona Brasov asigura peste 50% din lotul Romaniei, ambele grupari avand cate cinci handbaliste selectionate. Din afara tarii, la lot au fost chemate Neagu si Oana Manea.

Opt din cele 18 fete convocate de Tadici nu au jucat niciodata la un turneu final. Mai mult, 11 tricolore ar urma sa participe pentru prima data la un Mondial. Cum caracterizeaza Tadici aceasta schimbare drastica a nationalei feminine? „Se numeste schimb de generatii. Poate ca unii ar fi vrut sa schimb 100% echipa, dar nu se poate. In primul rand, am convocat jucatoare care evolueaza la echipele lor. Apoi, pentru fiecare post, trebuie sa tii cont si de ziua de maine”, a declarat Tadici.

Romania face parte din grupa D, alaturi de Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia si Australia. Primii trei adversari sunt si cei mai redutabili, iar obiectivul selectionerului, in prima faza, este sa scoata cat mai multe puncte din aceste confruntari si sa evite o imperechere cu Norvegia in optimi.

Capitanul echipei nationale a fost deja decis pentru Campionatul Mondial. Fata de alti ani, cand liderul din vestiar era ales prin biletele inaintea turneului final, acum Gheorghe Tadici s-a decis sa-i ofere banderola Aureliei Bradeanu (34 ani), jucatoarea cu cea mai mare experienta din lot.

Selectionerul a explicat si motivul pentru care nu a convocat-o in cele din urma pe Patricia Vizitiu, dar si alte handbaliste. „Pe Patricia am vrut sa o convoc, dar nu a jucat nici un minut la Krim in Liga Campionilor. Am vorbit cu ea si i-am spus ca trebuie sa prinda echipa macar cateva minute, insa nici cu Savehof nu a intrat deloc. Apoi, daca unele jucatoare dau cate 7-8 goluri in campionatul nostru, cu adversari modesti, nu inseamna ca sunt bune si pentru echipa nationala”, a spus el.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!