O englezoaică are doi copii genii

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 11 septembrie 2016

Hayley Elton_copii geniu

Hayley Elton, o femeie de 42 de ani din Marea Britanie, nu-și mai intră piele de mândrie. De profesie, profesoară de muzică, cei doi copii ai ei au moștenit, de asemenea, pasiunea pentru muzică. Mai mult, aceștia sunt extrem de talentați și sunt considerați niște adevărate genii.

Sophia, fiica de 11 ani a acesteia, vrea să-și detroneze fratele care e considerat unul dintre cei mai deștepți copii din Marea Britanie. Și asta, pentru că băiatul, în vârstă de 11 ani, a reușit la vârsta de 9 ani, să devină cea mai tânără persoană din lume care a obţinut o diplomă universitară la pian. În plus, el și-a lansat propriul album de muzică cu piese ale unor compozitori celebri, precum Mozart și Bach și este campion la patinaj, urmând să participe la Jocurile Olimpice din 2022. Sophia patinează și ea la fel de bine ca fratele ei, îl însoțește la concursuri și are aceleași aspirații.

În plus, ea se pregătește de zor să dea examenul la sfârșitul anului, în decembrie, pentru a-și lua și ea o diplomă universitară pentru harpă. De asemenea, micuța cântă operă, iar în timpul liber citește din Shakespeare.

După ce fratele ei a participat la show-ul tv al postului Channel 4, intitulat „Child Genius”, unde copii cu IQ de membru Mensa (peste medie) „se bat” pentru a câștiga tiltul de cel mai deștept copil din Marea Britanie, Sophia s-a înscris și ea recent la emisiunea tv. Astfel, ei sunt singura familie cu doi copii genii care au participat la concurs.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!