O familie de români, atacată de imigranți la Calais

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 4 septembrie 2015

uk_cosmar la calais

O familie de români care se întorcea în Marea Britanie după ce își petrecuse concediul în Franța a fost atacată de imigranții ilegali din Calais.

Potrivit Daily Mail, românul în vârstă de 43 de ani era împreună cu soția și fiica sa de patru ani când mașina lor a fost lovită cu un picior de schelă lung de peste un metru. Jurnaliștii britanici scriu că românul mai avea foarte puțin până să ajungă la postul de frontieră britanic de pe partea franceză a Canalului Mânecii. Ranga a fost aruncată peste gardul de la frontieră direct în mașina lor și a rămas înfiptă într-unul din farurile mașinii.

Potrivit publicației, pasagerii au scăpat teferi ca prin minune. Românul  a spus că dacă ar fi avut viteză mai mare, bucata de schelă ar fi intrat prin parbriz și probabil că soția sa ar fi fost omorâtă.

El a raportat incidentul oficialilor francezi care i-au spus că de obicei imigranții „aruncă doar cu pietre după mașini”, nu cu răngi de fier.

—————————————

„Am putut să văd bucata de fier înfiptă în mașină, dar am fost prea speriat pentru a opri, așa că am continuat să conduc, îngrozit de ce s-ar fi întâmplat în continuare, dacă ne-am fi oprit. Nu-mi venea să cred ce se întâmplase. A fost îngrozitor. Nu există lumini sau forțe de securitate în zona în care am fost atacați – pe timp de noapte este întuneric complet – , este groaznic. Dacă aș fi fost un metru mai în față, atunci soția mea ar fi fost ucisă, deoarece ar fi intrat prin parbriz, direct în locul în care stătea ea. Am fost aproape de moarte.”

—————————————

Controlați în fiecare colțișor

Nu au fost atacați, dar au zăbovit mai bine de patru ore pe melagurile Franței, la Calais. Vorbim despre un cuplu de români care a avut ghinionul să aștepte ore bune la granița dintre Franța și Anglia din cauza controalelor de la frontieră care se desfășoară în ultima vreme. 

„Ne întorceam din vacanță, din România și, fără exagerări, a fost cel mai lung drum pe care l-am avut până acum. După ce am stat în trafic timp de două ore și jumătate pe o autostradă din Germania, din cauza unui accident, ne-am trezit că la Calais, chiar înainte de îmbarcare, se făceau controale. Practic, erau oprite aleatoriu mașini, vanuri, camioane, iar poliția de frontieră cerceta fiecare mașină trasă pe dreapta. Patru ore a trebuit să așteptăm. Culmea a fost că am aflat ulterior de niște prieteni apropiați care au trecut și ei prin filtrul poliției. Ne-am povestit că pur și simplu oamenii legii opreau mașini la întâmplare și le cercetau.

Întrebau a cui este mașina, dacă tot ce este în mașină le aparține, dacă au arme, droguri sau dacă transportă necunoscuți. Și verificau fiecare colțișor al mașinii. De la portbagaj la bancheta din spate. Unul dintre prietenii noștri ne-a povestit că polițiștii i-au cerut chiar să se uite în trolerul în care avea haine și toate cele…”, ne povestește Cami despre experiența de la Calais.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!