O fi Dragnea în gândurile Laurei Kovesi?

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 aprilie 2016

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a replicat la propunerea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cu privire la aleșii cu condamnări definitive care ar trebui să își piardă funcțiile.

Liderul PSD a spus că este curios să afle dacă Kovesi s-a gândit la el, atunci când a făcut declarația. Întrebat dacă ar fi indicat să demisioneze din Parlament în cazul în care la sentința din dosarul Referendumului ar fi condamnat, Dragnea a spus: „Credeți că s-a referit la mine doamna Kovesi? Aveți informații că s-a referit la mine în mod special? Vă întreb. Aș fi curios dacă chiar s-a gândit la mine. M-aș simți foarte bine”. El a precizat totuși: „Asta e deja o discuție care intră în zona celor care se pricep la Constituție. E o discuție despre dreptul de a alege sau de a fi ales. Nu e discuție care trebuie purtată doar în Parlament. Discuția nu e simplă deloc pentru că e vorba de drepturile prevăzute în Constituție”, a mai spus Dragnea.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că s-ar impune o modificare legislativă prin care persoanele cu funcții înalte în stat care au fost condamnate definitiv pentru corupție să își piardă automat funcțiile și propune o dezbatere la nivelul societății pe această temă. „Am văzut de foarte multe ori situații în care persoane care au deținut funcții importante au fost condamnate definitiv și cu toate acestea și-au păstrat poziția. Au fost parlamentari, spre exemplu, care au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție și cu toate acestea au continuat să fie parlamentari, nu și-au pierdut funcția, au continuat să meargă în Parlament, să voteze legi, să primească salariu”, a spus Kovesi. Ea a mai precizat că DNA este de părere că persoanele condamnate definitiv pentru fapte de corupție nu ar mai trebui să poată exercita „funcții de care s-au folosit sau funcția în care au făcut fapte de corupție”. „Poate la nivel de societate ar trebui să ne gândim dacă nu cumva astfel de situații pot fi rezolvate și legislativ, mai ales atunci când avem hotărâri de condamnări definitivă”, a spus Kovesi.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!