O firmă de transport românească dă în judecată Home Office-ul

Articol publicat in sectiunea Auto, Diaspora, Poveşti româneşti, Transport pe data 18 martie 2016

uk-calais-imigranti-tiruri

Pentru transportatorii care nu au cum să evite ruta Calais – Dover, imigranţii ilegali aflaţi în Franţa care încearcă cu disperare să-şi forţeze intrarea în Marea Britanie reprezintă o mare primejdie. Nu puţine au fost cazurile în care şoferii tirurilor sau ai dubiţelor s-au trezit că transportă fără voia lor imigranţi ilegali. Fără a clipi, autorităţile britanice aplică transportatorilor amenzi usturătoare. Tocmai de aceea, doi transportatori – unul român şi unul olandez – dau Home Office-ul în judecată săptămâna aceasta.

Cei doi transportatori vor să dovedească la curtea de apel că au făcut tot ce se putea pentru a-şi securiza tirurile, scrie The Guardian.

Conform legislaţiei actuale, tiriştii prinşi că transportă imigranţi ilegali sunt pasibili de amenzi de până la £2.000 pentru fiecare imigrant în parte, în condiţiile în care în vara lui 2015 se estima că în jur de 40 de imigranţi ilegali ajungeau zilnic în Dover.

Iar transportatorii au de suferit, ei primind numai în decursul anului trecut un total de 3.300 de amenzi în valoare de £6,6 milioane, în condiţiile în care o treime din tirurile care traversează Canalul Mânecii, după estimările autorităţilor vamale britanice, nu respectă standardele de securitate impuse.

 

Marius Cuzmin, hotărât să-şi facă dreptate

Firma românească, sub managementul lui Marius Cuzmin, a fost amendată de trei ori, penalizările totalizând peste £3.000. Avocatul acestuia, Rupinder Matharu, spune că clientul său a fost amendat de către autorităţi în 2013, când trei imigranţi au sărit pe tir dintr-un copac sau de pe un pod, după care au decupat prelata pentru a se furişa înăuntru. „Apărarea noastră este că astfel de situaţii nu pot fi prevenite”, subliniază el, citat de The Guardian, explicând mai departe că indicaţiile Home Office-ului de a securiza funiile din jurul tirului cu lacăte nu ajută la nimic, pentru că prelata poate fi foarte uşor tăiată.

 

trimiteri-sus-4

La Calais, totul e pe dos

Șoferii de camioane, terorizați de refugiați

Român amendat cu 10.000 de lire pentru că a cerut să voteze în UK!

Români înșelați, care își dau în judecată „angajatorul”

trimiteri-jos-4

 

Mai mult, în maşina transportatorului român era şi un document tradus în limba română cu codul de procedură în astfel de situaţii. James Hookham, directorul-adjunct al Asociaţiei Transportatorilor de Mărfuri din UK a spus că o victorie a românului în instanţă ar putea avea ca urmare o reevaluare a legislaţiei. Hookham nu militează pentru renunţarea totală a penalizărilor, acestea trebuie să existe pentru combaterea crimei organizate, însă este de părere că este necesară o reformă a sistemului.

Acelaşi Hookham se plânge de faptul că transportatorii au ajuns să facă munca vameşilor, ceea ce este strigător la cer. El mai aminteşte că atmosfera din Calais este destul de tensionată, iar unor şoferi le este teamă să iasă din cabina tirului pentru a verifica. Iar patronii acestora nu ştiu nici ei ce să ceară angajaţilor: dacă şoferul face o verificare a exteriorului maşinii şi este rănit în vreun fel, atunci şoferul angajat poate cere daune angajatorului, potrivit regulamentului de protecţia muncii, iar dacă şoferul nu face verificarea şi vameşii găsesc imigranţi în maşină, angajatorul are iarăşi de achitat amenzile care se impun.

 

Sunt multe cazuri în care transportatorii se simt

nedreptăţiţi

Firma olandeză Bolle are un caz asemănător la curtea de apel, după ce un tir al firmei a ridicat un container sigilat de la un aeroport din Frankfurt care adăpostea şase imigranţi ilegali. Aceştia au fost descoperiţi abia când containerul a fost deschis, în Berkshire. Pentru „abatere”, firma olandeză a fost amendată cu £7.000.

Au fost nenumărate alte cazuri când tiriştii care trecuseră deja de vama din Dover şi-au dat seama că au imigranţi în încărcătură, astfel că au anunţat imediat autorităţile britanice. Din păcate pentru ei, nu bănuiau că ar fi fost probabil mai „ieftin” să le fi dat pur şi simplu drumul, evitând astfel dureri de cap şi amenzi de mii de lire sterline.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!