O limba straina

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 23 decembrie 2013

Inainte de primul meci al nationalei feminine de handbal am spus ca nu trebuie sa asteptam foarte multe de la echipa noastra nationala. Meciul cu Ungaria m-a facut sa respir putin si sa sper, dar din nefericire a fost doar o exceptie care, deja stim cand vine vorba de noi, intareste regula.

Romania a cedat in fata Poloniei, o echipa sub valoarea echipei noastre, cu individualitati putine si departe de nivelul celor romane, dar disciplinata si cunoscandu-si mult mai bine interesul. 

Daca suntem in cautarea motivelor pentru care nationala esueaza a nu mai stiu cata oara, ele sunt simple. Se numesc Gheorghe Tadici, antrenorul nationalei, si Cristian Gatu, seful federatiei de profil. Adica acesti Victor Piturca si Mircea Sandu ai handbalului. Primul are ochi la jucatoare, dar din punct de vedere al tacticii face parte din anii ’80-’90. La fel ca si Piturca sau, mai nou, ca nou director tehnic al fotbalului, Anghel Iordanescu. Al doilea nu ar pune nici de-al naibii in postura de antrenor pe cineva care chiar sa se priceapa la asta. Exact ca Mircea Sandu. 

Acum ceva vreme povesteam despre revolta antrenorilor romani de handbal legata de posibilitatea unui antrenor strain la nationala. Spuneau ei ca oricarui strain ii va fi greu mai ales pentru ca nu are o limba in care sa se inteleaga cu fetele noastre. Uite ca-n Polonia se poate. Pentru ca au antrenor danez. Si pentru ca se pare ca acesta a gasit modalitatea de a se face inteles, intr-o limba sau alta. Din asta trebuie sa intelegem fie ca nivelul invatamantului romanesc este foarte scazut, ceea ce nu este un neadevar, fie ca avem de-a face cu o conjuratie a incapabililor, ca nu cumva sa le ia cineva munca si diurnele.

Nu cerem nimanui demisia, desi ar fi normal. Nu si-o vor da, desi si asta ar fi normal. 

Le cerem doar sa invete o limba straina.

Autor articol: Bogdan Constantinescu
Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!