O moldoveancă iese din anonimat publicând un articol în presa britanică

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 3 noiembrie 2015

Londra_Paula-Ursu-studenta-dreptate

Paula Ursu este o tânără de 18 ani din Chişinău care a început de câteva săptămâni să studieze Dreptul la Royal Holloway University din Londra. Cum colegele ei au jignit-o în mod repetat datorită stilului ei vestimentar, considerat elegant, românca s-a gândit să se plângă presei britanice.

Editorialul scris de Paula a apărut în publicaţia The Tab şi este intitulat: „M-am săturat ca oamenii să creadă că sunt proastă doar pentru că vin la cursuri îmbrăcată frumos”.

Paula Ursu a explicat în materialul publicat cum colegele ei au întrebat-o de ce face atâta efort, fiind ridiculizată pentru că se machiază, merge pe tocuri şi îşi aranjează podoaba capilară.

„Mi-au spus <<Dar eşti prea aranjată pentru nişte cursuri la universitate>>, am primit priviri usturătoare de la colege, care mai apoi m-au evitat de-a binelea”, s-a lamentat basarabeanca.

„La început, am încercat să le explic oamenilor că lucrurile nu stau aşa, însă acum consider că nu e treaba nimănui cum arăt eu”, s-a destăinuit tânăra.

Paula se consideră o feministă, vorbeşte 5 limbi străine şi susţine că aspectul ei o ajută să fie mai concentrată la cursuri.

Tânăra a continuat să se apere în articol: „Nici măcar nu îmi ia mult să fiu gata, poate 20 sau 30 de minute. Mă trezesc, fac duş, iau micul dejun, îmi fac părul şi încerc să mă îmbrac zilnic cu alte haine. E doar un fel de ritual”.

„Dacă îmi place cum arăt, sunt mai sigură pe mine şi lucrez mai bine. Nu o fac pentru alţii, ci doar pentru mine”, a mai spus tânăra.

După publicarea materialului, realizată iniţial pe un blog, Paula a fost încântată de multitudinea de reacţii pozitive.

Tânăra din Republica Moldova, a cărei familii este stabilită în Turcia, a declarat pentru The Tab: „Am fost surprinsă când am văzut că multe femei mi-au spus că sunt curajoasă. Nu înţeleg de ce oamenii se judecă între ei. Nu le cer să mă placă, doar să nu mă judece”.

Articolul publicat în thetab.com poate fi găsit la pagina web goo.gl/rNHO2G, maniera de redactare a materialului în limba engleză făcându-i pe jurnaliştii de la Daily Star s-o catalogheze pe tânăra basarabeancă drept o studentă inteligentă.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!