O reverență vizuală pentru Marele Bard

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 18 septembrie 2016

londra_icr_o-reverenta-vizuala-pentru-marele-bard

22 septembrie – 21 octombrie 2016

„Salonul anual al artiștilor români din Marea Britanie”, unul dintre programele noastre permanente, se redeschide ca în fiecare an la începutul toamnei, de această dată sub semnul lui William Shakespeare, la 400 de ani de la moartea marelui dramaturg și poet. Lucrările, semnate de  Anna Ravliuc, Emanuela Marcu, Catinca Mălaimare, Marina Debattista, Daiana Stănescu și Diana Buzoianu, propun un mix destul de eclectic de tehnici și suporturi, de la pictură și desen până la ilustrație și video.

Anna Ravliuc a absolvit Școala de Pictură din Cernăuți și Colegiul de Arte Frumoase din Chișinău. Artist în plină maturitate, a expus în galerii din România și străinătate, precum Artifact și InterArt, ambele din New York, Plus Art din București și Royal College of Art din Londra.

Emanuela Marcu a urmat pictura la Universitatea Națională de Arte din București, studii completate cu un master la Saint Martins College of Arts and Design din Londra. Lucrările sale au fost prezentate la Galeria V22 din Londra, Centrul Cultural Român din Londra și Galeria Artis din București.

Catinca Mălaimare a absolvit Liceul „Nicolae Tonitza” din București și studiază, în prezent, la University for the Creative Arts din Farnham. Lucrarea sa video „Jocul copilului cu umbrele” a fost inclusă în expoziția „Care e viitorul artei?”, deschisă la Tate Modern anul acesta.

Maria Debattista a studiat la Union College din New York, sub îndrumarea profesorilor Lloyd McNeil (desen) și Sandy Wiemer (grafică). A contribuit cu ilustrații la ediția românească a cărții The Hunting of the Shark, publicată de Imperial College London în 2012. În prezent, lucrează la un catalog cu ilustrații dedicate centenarului DADA.

Daiana Stănescu a studiat la Camberwell College of Arts din Londra, pe care l-a absolvit în 1999. Un an mai târziu, a obținut titlul de master la Royal College of Art din Londra. Este profesoară de arte la Liceiul Beal din Londra. Lucrările sale au fost prezentate în expoziții de grup, printre care ‘Water Sartorial Contemporary Art’ de la Londra, ‘Books, Butchers and Lips’ de la Pittsburgh și Artist’s Book Fair din Londra.

Diana Buzoianu se exprimă prin diferite tehnici de expresie – pictură, fotografie și media. Lucrările sale au fost prezentate în mai multe galerii din România și Marea Britanie. Mai multe informații aici.   

Când: 22 septembrie – 21 octombrie (Preview – Joi, 22 septembrie, 7pm).

Intrarea este liberă, dar vă rugăm să va rezervaţi biletul pe Eventbrite.

Unde: Institutul Cultural Român, 1 Belgrave Square, Londra SW1X8PH

Autor articol: ICR Londra

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!