O româncă din Scoţia şi-a pierdut prietenul în incendiul de la Colectiv

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 20 noiembrie 2015

florin-popescu-colectiv-1Când a avut loc tragedia de la Colectiv, românca se stabilise în Scoţia cu doar două luni înainte. La plecarea din România, ea se despărţise de prietenul ei, însă cei doi încă îşi mai vorbeau. El era bodyguard la Colectiv şi şi-a pierdut viaţa încercând să-i salveze pe alţii.

Florin Popescu se afla într-o relaţie cu românca de cinci ani, însă relaţia s-a terminat odată cu mutarea ei în Scoţia, scrie cancan.ro. La aflarea veştii că fostul ei prieten a avut marea neşansă de a se afla în centrul evenimentelor la clubul Colectiv şi că este la spital grav rănit, fata s-a deplasat de urgenţă în România şi a stat la căpătâiul prietenului ei zi de zi.

Florin a fost intubat, însă după câteva zile a putut vorbi. El şi-a revăzut şi iubita, dar şi prietenii care i-au fost solidari în tot acest timp. Tânărul şi partenera lui de viaţă au avut multe de vorbit, însă, mai apoi, starea lui s-a înrăutăţit.

După tragedia din Colectiv, Florin Popescu fusese internat la Spitalul SRI, iar în noaptea de 6 noiembrie a fost îmbarcat în aeronava care a transportat opt răniţi în incendiu la spitale din oraşul Rotterdam. Florin Popescu a murit a doua zi în ambulanţă în urma unui stop cardio-respirator. Starea tânărului s-a înrăutăţit după aterizarea pe aeroportul olandez. Apropiaţii sperau ca bodyguard-ul să-şi revină, însă din cauza aerului inhalat, organele lui au fost grav afectate.

Prietenii şi cei care l-au văzut în seara incendiului în Colectiv spun că tânărul a murit cu zile. Era la serviciu când a început infernul şi nu a ales să fugă, ci să ajute alţi oameni să trăiască. El a ieşit primul, căci se afla la intrarea în club, însă a intrat ulterior pentru a salva oameni. Din păcate, după ce a scos trei tineri, a mai intrat încă o dată, însă un dulap din club a căzut peste el şi a fost călcat în picioare. A inhalat aerul toxic din club şi astfel i-au fost arse organele interne.

Dumnezeu să-l ierte!

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!