O româncă dispărută și doi suspecți de crimă

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 5 decembrie 2014

Poliția britanică a avansat ipoteza crimei în cazul unei românce de 26 de ani care a dispărut din West Bromwich (oraș din centrul Angliei), în 19 noiembrie. Doi suspecți au fost arestați în acest caz, unul dintre ei fiind prezentat deja în fața tribunalului sub acuzația de omor.

Lydia Pascale este numele unei tinere în vârstă de 26 de ani, care nu a mai fost văzută din seara de 19 noiembrie și despre care ziarele britanice scriu că se stabilise în urmă cu aproximativ un an în orășelul Smethwick din comitatul Staffordshire și că era originară din România. Tânăra avea o înălțime de aproximativ 1,50 m, păr lung și negru și ochi albaștri, conform semnalmentelor date publicității de polițiști.

Doi bărbați având 32 și, respectiv, 37 de ani au fost reținuți în 29 noiembrie de ofițerii de poliție în legătură cu dispariția româncei. Ei erau suspectați că au răpit-o pe tânăra femeie. Unul dintre ei locuia chiar în West Bromwich, locul unde românca ar fi fost văzută ultima dată, iar celălalt era rezident al localității Wolverhampton. Polițiștii au izolat atunci o locuință din West Bromwich pentru investigații suplimentare. Cei doi au fost, de asemenea, chestionați pe parcursul reținerii lor în arest.

Investigatorii s-au declarat de la început îngrijorați de starea dispărutei. „Lydia nu și-a mai contactat de atunci niciun prieten și nici familia. Nu îi stătea în caracter să dispară fără a mai comunica cu cei apropiați. Rugăm pe oricine deține informații referitoare la acest caz să ne contacteze de urgență”, se susținea în apelul popularizat prin intermediul mass-mediei de ofițerul de poliție Rich Youds, din cadrul West Midlands Police.

Verdictul polițiștilor în cazul Lydiei Pascale s-a modificat la 1 decembrie, când aceștia au anunțat că bărbatul în vârstă de 32 de ani reținut în urmă cu două zile va fi prezentat în fața unui complet de judecată sub acuzația de crimă. Celălalt, în vârstă de 37 de ani, va rămâne în continuare în arest, fiind de asemenea suspectat pentru săvârșirea omorului.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!