O singura medalie la mondialele de juniori

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 16 decembrie 2013

bernieszocsReprezentantele Romaniei au facut tot ce le-a stat in putinta, dar n-au putut trece de sferturile de finala ale Campionatelor Mondiale de tenis de masa pentru juniori, disputate la Rabat (Maroc).
Fetele se intorc avand la purtator o singura medalie, cea de bronz in proba pe echipe, obtinuta dupa un meci extrem de greu cu echipa Statelor Unite ale Americii.

Altfel, Bernadette Szocs a cedat in sferturile de finala in fata chinezoaicei Liu Gaoyang, favorita numarul doi a competitiei, scor 0-4. Jucatoarea numarul unu din lotul condus de antrenorul Petre Arnautu era a opta favorita pe tabloul de simplu. Pe parcurs, Bernadette le eliminase pe Wan Yuan (Germania), in saisprezecimi, si pe Soo Wai Yam Minnie (Hong Kong), in optimi, ambele dispute fiind adjudecate in minimum de seturi.

De asemenea, tot in sferturile de finala ale competitiei, perechea Irina Ciobanu/Diogo Chen (Romania/Portugalia) a pierdut in fata perechii Go Yuting/Zhou Qihao (China), in proba de dublu mixt, fara sa castige vreun set, scor 4-0: 11-7, 11-5, 11-4, 11-7. In turneul de dublu, perechea Szocs/Ciobanu a fost eliminata de perechea Liu Gaoyang/Wang Manyu (China), cu scorul de 4-0: 11-8, 11-6, 11-2, 12-10.

Din nefericire, nici celelalte reprezentante ale Romaniei n-au putut face mai mult, ele iesind prematur din competitie: Irina Ciobanu a pierdut in saisprezecimi cu 2-4, dupa ce s-a aflat la carma partidei, in fata japonezei Mima Ito. La doar 14 ani, Adina Diaconu a cedat in aceeasi faza a competitiei in fata reprezentantei Hong Kongului, scor 4-0: 13-11, 11-7, 11-9, 11-3.

Dupa cum se poate vedea, mondialele au cam fost la discretia jucatoarelor asiatice, sau cel putin lotul deplasat acolo de Romania nu a reusit sa faca fata unor jucatoare extrem de bune, asa cum de altfel le cunoastem de atata vreme.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!