O universitate introduce toaletele pentru toate sexele, naturale sau transformate

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 7 iulie 2015

uk_toaleta-la-liber

Noile toalete de la Universitatea Northampton din Marea Britanie prezintă semnul de toaletă la intrare, însă, cei care se uită mai atent vor vedea reprezentate următoarele siluete:

a unui bărbat, a unei femeie, a unei persoane cu handicap şi, în final, silueta unui (unei) jumătate bărbat – jumătate femeie! Silueta mai bizară are un picior îmbrăcat cu un pantalon, iar celălalt picior acoperit de o fustă.

Universitatea britanică spune că toaletele neutre din punct de vedere al sexului au fost introduse ca răspuns la cerinţele studenţilor.

Victor Agboola, un reprezentant al uniunii studenţilor de la universitate, a spus pentru Daily Express: „Avem o populaţie tot mai mare de studenţi transsexuali, intersexuali şi androgini, iar faptul că unii dintre ei au spus că erau nevoiţi să „se ţină” până să ajungă acasă a fost, pentru noi, inacceptabil”.

Noile toalete sunt, practic, toalete de o persoană, eliminând posibilitatea ca două persoane să se întâlnească în acel spaţiu, indiferent de sex.

Cu toate acestea, nu toţi studenţii sunt de acord cu schimbările efectuate. Ei se plâng că nu au fost consultaţi înainte de a se lua vreo decizie. Joseph Hodson, un student de 23 de ani, a comentat: „Eu sunt împotriva acestei idei. Am folosit toaleta neutră şi nu mă simt deloc confortabil acolo, chiar dacă înţeleg că universitatea vrea să fie pionieră în egalitate şi responsabilitate socială.”

Figurina jumătate bărbat – jumătate femeie este similară cu titlul de „Mx” adăugat seriei „Mr”, „Mrs” şi care a apărut deja în formularele guvernamentale şi a multor alte instituţii private.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!