Oare poate avea Steaua un astfel de noroc?

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 21 decembrie 2009

Ancheta initiata de UEFA in cazul echipelor implicate in scandalul meciurilor trucate ar putea sa produca mari surprize in fotbalul european.

Printre cluburile amintite in ancheta forului continental se numara si actuala adversara a Stelei din grupele Europa League, Fenerbahce, cercetata pentru jocul din turul 1 preliminar al competitiei contra maghiarilor de la Honved.

Cum UEFA a anuntat deja toleranta zero pentru astfel de practici, este de asteptat ca institutia condusa de Michel Platini sa ia masuri drastice in cazul in care se dovedeste ca Fener a fost implicata in jocuri de culise.

„Daca vom sti rezultatele meciurilor inainte ca ele sa aiba loc, ar trebui sa ne oprim. Copiii nu mai au de ce sa joace fotbal, oamenii nu ar mai avea de ce sa vina la stadion, de aceea vom lua toate masurile pentru a-i combate pe cei care triseaza”, a explicat Platini.

Invingatoare cu 5-1 in turul de pe Sukru Saracoglu cu Honved, echipa lui Daum nu a reusit decat un 1-1 in deplasarea de la Budapesta, pentru ca apoi sa treaca de elvetienii de la Sion in drumul spre grupe.

Ce implicatii are posibila eliminare a canarilor pentru Steaua?

In cazul in care turcii vor fi exclusi din C2, calificarea in saisprezecimile de finala ale Europa League nu mai este o utopie pentru Steaua. Ros-albastrii au in acest moment trei puncte si se afla la patru distanta de ocupanta locului secund in grupa H, Twente. Astfel, pentru a fi siguri ca trec mai departe, elevii lui Stoichita trebuie sa invinga pe Ghencea liderul din Eredivisie si sa spere ca Sheriff (locul trei, cinci puncte) nu o invinge pe Fenerbahce la Istanbul.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!