Obezitatea afectează unul din cinci români

Articol publicat in sectiunea Social pe data 10 iulie 2015

Obezitatea în România este mai frecventă la bărbați – afectând 23% dintre aceștia, față de 20% dintre femei – și la persoanele mai înaintate în vârstă. Regiunea unde este cel mai des întâlnită e Moldova, cu o pondere de 23,8%, față de media națională de 21,3%.

Obezitatea afectează peste 20% dintre românii cu vârsta peste 18 ani, conform unei analize lansate de Asociația Română pentru Studiul Obezității și citate de Mediafax.

Conform studiului, rata obezității crește odată cu vârsta, astfel că, în timp ce la adulții de până în 39 de ani obezitatea are o prevalență de 9,9%, procentul crește la 30,1% la grupa de vârstă 40-59 de ani și ajunge la 41,6% la persoanele de peste 60 ani.

Rezultatele analizei arată complexitatea factorilor care determină obezitatea. Astfel, anumite elemente ale stilului de viață pot asigura protecție împotriva apariției supra-greutății sau obezității: număr crescut de zile de activitate fizică moderată sau intensă/săptămână; un program de alimentație ordonat cu 3 mese/zi, cantități moderate; consum regulat de pește, legume și fructe; consum de ulei de măsline.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!