Obținerea concediului cu și fără plată

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Muncă pe data 16 iunie 2014

holiday1

 

Concediul de odihnă plătit

 

Orice persoană încadrată în muncă (angajată) pe teritoriul Marii Britanii are dreptul la concediu anual plătit, lucru prevăzut în Reglementările privind timpul de muncă (Working Time Regulations). Potrivit acestui act, legislaţia britanică dă dreptul atât persoanelor încadrate în muncă cu program normal, cât şi celor care lucrează în regim part-time la 5,6 săptămâni concediu plătit pe an.

 

Cei care lucrează 5 zile pe săptămână

Aproape orice angajat care lucrează 5 zile pe săptămână trebuie să primească 28 de zile de concediu plătite pe an. Acest lucru se calculează prin înmulţirea unei săptămâni normale de muncă (5 zile) cu dreptul anual de 5,6 săptămâni. Pentru a afla numărul de zile de concediu la care aveţi dreptul va trebui să înmulţiţi numărul de zile lucrate într-o săptămână cu 5,6.

Exemplu: Dacă o persoană lucrează trei zile pe săptămână, atunci zilele sale de concediu vor fi calculate astfel: 3 înmulţit cu dreptul anual de 5,6 săptămâni. Deci, un total de 16,8 zile (sursă: https://www.gov.uk).

Potrivit site-ului https://www.gov.uk/holiday-entitlement-rights, un angajator poate include în concediul de 5,6 săptămâni şi zilele libere oferite de statul britanic (Bank Holidays).

De asemenea, angajatorii pot oferi concedii peste durata minimă stabilită prin lege, durata acestora fiind unul dintre elementele incluse în prevederile contractului de muncă (dacă acesta este încheiat în formă scrisă) sau în informarea scrisă pe care angajatorul are obligaţia să o prezinte angajatului cu privire la particularităţile raporturilor de muncă.

——————————————

„Eu am 22 de zile lucrătoare de concediu de odihnă pe an pe care, în principiu, le pot lua când doresc. Singura condiţie ar fi să nu coincidă cu zilele de concediu ale unui alt coleg de muncă. Bineînţeles că majoritatea concediilor sunt cerute vara. În firma noastră au prioritate cei care au copii în şcoală, pentru că numai vara au copiii vacanţă şi numai atunci pot părinţii să meargă cu ei în concedii.  Nu poţi lua copilul oricând de la şcoală, rişti să primeşti amendă dacă îl iei în vacanţă în timpul anului şcolar. În perioada vacanţelor de vară, concediile trebuie programate. În firma în care lucrez eu, primele două săptămâni din fiecare lună sunt foarte ocupate şi rar se aprobă concedii, doar în cazuri extreme, când ai nevoie urgent.”

Silvia, 36 de ani, lucrează pentru o companie care administrează baze de date în domeniul auto

——————————————

 

Cererea de concediu

Orice angajat are obligaţia de a cere angajatorului aprobarea cu privire la perioada în care acesta doreşte să îşi ia concediu de odihnă. Potrivit legii, va fi necesară o notificare a angajatorului cu cel puţin 2 săptămâni înainte pentru o vacanţă de o săptămână. Angajatorul poate decide ca vacanţa să fie luată în momente speciale, atunci când locul de muncă este închis (sezonul de vacanţă) sau poate refuza luarea vacanţei în momentele aglomerate.

——————————————

„Toate zilele de concediu, în afară de cele de boală (concediu medical), trebuie cerute. Avem un sistem automatizat de la Resurse Umane. De exemplu, dacă ştiu că săptămâna viitoare am nevoie de o zi liberă, completez un formular pe care îl trimit managerului meu, iar a doua zi primesc răspunsul. În momentul în care completez formularul, am mai multe opţiuni. Am programare la doctor, care poate fi considerată din cele cinci zile medicale plătite pe an, deci ziua respectivă poate fi plătită. Sau cer o zi din zilele mele de concediu de odihnă plătite ori cer concediu neplătit.”

Silvia

——————————————

 

Zilele de concediu neutilizate

Angajatorul trebuie să facă tot posibilul ca vacanţa să fie luată, dar nu poate obliga angajatul să îşi ia zile de concediu de odihnă. Dacă aceasta nu îşi ia tot concediul în anul respectiv, zilele neluate nu pot fi reportate pe anul următor.

 

 

Concediul medical plătit

 

În cardul concediului medical plătit (Statutory Sick Pay sau SSP) un angajat poate primi până la 87,55 de lire pe săptămână, în cazul în care este atât de bolnav încât nu poate merge să muncească. Însă este nevoie să vă calificaţi pentru a primi SSP şi să nu vă prezentaţi la serviciu 4 sau mai multe zile la rând (inclusiv zile nelucrătoare), potrivit legislaţiei britanice.

Înainte ca angajatorul să decidă dacă aveţi dreptul la concediu medical plătit trebuie să-i spuneţi acestuia ca sunteţi bolnav. De asemenea, va trebui să-i puneţi la dispoziţie unele dovezi medicale.

 

Îmbolnăvirea în timpul concediului de odihnă

Dacă angajatul se îmbolnăveşte chiar înainte de a începe vacanţi sau în timpul vacanţei, acesta are dreptul de a cere transformarea zilelor de concediu de odihnă în zile de concediu medical. Orice angajat are nevoie de un certificat medical (o scutire) de la medic care se poate obţine după şapte zile consecutive în care nu s-a prezentat la muncă din cauza unei boli. Mai multe informaţii în acest sens găsiţi pe site-ul https://www.gov.uk/taking-sick-leave.

——————————————

Avem cinci zile de concediu medical pe an, care sunt plătite. Tot ce depăşeşte aceste cinci zile… nu sunt plătite. Decât în anumite condiţii, dacă există spitalizare, dacă este o boală grea… atunci este discutabil. Dacă firma decide că vrea să te plătească în perioada în care ai fost bolnav sau într-o operaţie… atunci te plătesc. Dacă nu… nu plătesc şi te încadrezi în cele cinci zile de concediu medical plătite. Dacă eşti bolnav serios, dacă ai o criză sau dacă eşti răcit foarte rău şi nu te poţi ridica din pat… trebuie să suni la serviciu şi să îţi anunţi managerul.”

Silvia

——————————————

 

 

Timp liber pentru familie

 

Un alt tip de concediu prevăzut de legislaţia britanică este Time off for family and dependants (imp liber pentru familie și persoane aflate în întreținere). Orice angajat are dreptul de a cere timp liber pentru a se ocupa de o situaţie urgentă în care este implicat un membru al familiei sau un dependent (soț, partener, copil, nepot, mamă sau cineva care depinde de tine pentru îngrijire).

——————————————

„Concediu neplătit îţi poţi lua oricând, trebuie doar să completezi formularul.”

Silvia

——————————————

Nu există o limită a timpului liber pe care un angajat îl poate cere, dar în cazul în care este vorba de o perioadă mai mare de timp, trebuie anunţat angajatorul. De asemenea, angajatorul poate plăti acest timp liber, însă nu este obligat să o facă. Fiecare companie are regulile sale în această privinţă. Cei interesaţi pot găsi amănunte accesând https://www.gov.uk/time-off-for-dependants.

——————————————

Britanicii se bucură de multe zile libere

 

„Angajaţii din Marea Britanie şi Polonia au cele mai generoase perioade de concediu stabilite prin lege, la polul opus fiind cei din Statele Unite, Canada, Filipine, China şi Thailanda cu cele mai puţine zile de concediu. Columbia are cele mai multe zile de sărbătoare legale; Mexic, cele mai puţine, iar Angajaţii britanici au acces la cel mai îndelungat concediu (36 de zile pe an).”

Se arată într-un Studiu al companiei Mercer

——————————————

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

O parere la “Obținerea concediului cu și fără plată”

  1. Ionela Spune:

    De cite ori iti poate fi refuzata o cerere de concediu de odihna?

Spune-ti si tu parerea!