Ochelarii de soare şi forma chipului

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 3 iulie 2014

demi mooreFaţa ovală

Poţi alege orice pereche de ochelari de soare pentru că faţa ta este proporţională. Însă perechea care îţi va complimenta cel mai bine chipul e cea cu rame pătrate cu colţurile rotunjite.

Ochelarii de soare potriviţi: Toate formele şi modelele. Dar dacă îţi doreşti un aspect delicat, apelează la ramele cu forme unghiulare.

 

Faţa rotundă

Scopul principal este de a crea un efect de faţă ovală. De aceea este recomandabil să apelezi la rame care să fie egale cu lăţimea feţei şi chiar mai mari.

Ochelarii de soare potriviţi: Rame late, dreptunghiulare, retro şi supradimensionali.

 

Faţa triunghiulară

Trebuie să echilibrezi zonele laterale ale feţei, adăugând mai mult în zona de frunte cu o pereche de ochelari de soare de tip aviator, „sprâncene duble” (ramă evidentă doar în zona superioară), cu rame cu detalii pe marginea superioară.

Ochelarii de soare potriviţi: ochelari cu forme unghiulare, cum sunt cei în formă de ochi de pisică. De asemenea, şi cei aviator, retro sunt ideali.

 

Faţa pătrată

Scopul tău principal este de a ascunde zonele unghiulare, creând un chip mult mai delicat prin alegerea unor ochelari cu rame rotunde şi ovale.

Ochelarii de soare potriviţi: ochelari aviator, cu rame ovale, rotunde, ochi de pisică.

Faţa diamant/inimă

Dacă îţi doreşti să ai obrajii mai rotunzi şi trăsături mai delicate, atunci ar trebui să apelezi la ochelari cu rame pătrate şi colţurile rotunjite, tocmai pentru a adăuga lăţime, mai mult în partea de jos.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!