Ofertă de lucru de acasă pentru români

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Muncă pe data 29 noiembrie 2015

munca de acasa

Compania americană de software și recrutare Crossover caută să angajeze peste 1.000 de români, preponderent din domeniul IT, cărora le permite să lucreze de oriunde doresc și oferă salarii apropiate de cele din SUA, variind între 5.000 și 12.000 de dolari pe lună, relatează wall-street.ro.

Chiar dacă multe companii din România cred cu tărie în necesitatea muncii de la birou, un manager american, Andy Tryba, fondatorul companiei americane Crossover, nu vrea să îi aducă pe angajați laolaltă într-un sediu, adaugă sursa citată.

El consideră că biroul este un loc în care angajații nu ajung la nivelul maxim de productivitate și îi încurajează să lucreze din orice loc își doresc.

—————————————

„Modelul mersului la muncă de la 8 la 17 a fost adoptat odată cu era industrială, când oamenii mergeau la lucru în fabrici și era nevoie să fie prezenți în acea locație, pentru că lucrau cu ajutorul unor instrumente scumpe, pe care le aveau la dispoziție doar în acel loc. Însă, în prezent, munca se realizează în general cu ajutorul unui PC, laptop sau tabletă de 500 de dolari. Joburile care presupun competențe înalte ale angajaților se derulează în mare parte în cloud, iar locația nu mai este relevantă. (…) Acest lucru a generat pentru noi ideea de a nu mai asocia locul de muncă cu o locație în sine și să lăsăm angajații să lucreze de oriunde doresc.”

Andy Tryba

—————————————

 

Biroul, factor de disturbare a angajatului

Andy Tryba a adăugat că într-un birou angajații sunt întrerupți la fiecare 3-11 minute și mai au nevoie de încă până la 25 de minute pentru a reveni la sarcina la care lucrau anterior.

„Studii interesante arată că biroul este un factor de disturbare a angajatului, oameni vin și pleacă, bat la ușă, încep discuții. Dacă vrei să faci treabă, ar trebui să mergi în locul unde te simți cel mai productiv, indiferent care ar fi acela, fie că e vorba de propria locuință, de un loc public sau orice altă locație. Găsește locul unde te simți cel mai productiv și fă din acel loc biroul tău”, a îndemnat Tryba.

Astfel că, deși Tryba își propune să angajeze 1.000 de români în următoarele 12 luni, nu crede că va deschide un birou în România:

—————————————

„Nu cred că vom deschide un birou în Romania, în multe alte țări în care activăm nu avem birouri. Eu cred că atunci când ai un birou, le dai oamenilor senzația că trebuie să fie prezenți acolo, iar noi nu vrem să facem asta.”

—————————————

Chiar dacă nu vor lucra de la birou, angajații companiei vor comunica prin platforme precum Skype, Blue Jeans sau Slack. De asemenea, compania va instala sisteme de monitorizare a activității în computerele angajaților, atât pentru cuantificarea orelor lucrate, cât și pentru măsurarea productivității. Programul de lucru îl stabilește fiecare angajat împreună cu șeful său direct.

Compania Crossover a demarat deja procesul de recrutare și caută candidați în special pentru funcțiile de programatori, arhitecți software, manageri de proiect și experți financiari.

Salariile sunt similare cu cele pe care compania le oferă angajaților din SUA, dar și din alte țări în care activează, și încep de la 2.500 de dolari pe lună și ajung la 25.000 de dolari. Majoritatea joburilor variază între 5.000 dolari și 12.000 dolari pe lună.

—————————————

„Eliminând preocuparea pentru locație, avem o mulțime de oportunități de a recruta cei mai buni oameni din lume. Astfel, alegem doar cei mai buni specialiști și îi plătim pe toți, indiferent de țara din care provin, cu aceleași salarii pe care le oferim și în Statele Unite. Dacă plătim în SUA un specialist cu 100.000 de dolari pe an, de ce nu am plăti și un român la fel, pentru că acum locația nu mai contează. Nu vrem să recrutăm oameni pe bani mai puțini pentru că noi remunerăm talentul, care în alte țări poate fi chiar mai mare decât al americanilor.”

Andy Tryba

—————————————

În prima fază, angajații români vor lucra în colaborare cu compania americană prin PFA, însă Crossover a inițiat deja procesul de înființare a unei entități juridice în România.

Crossover, cu sediul central în Austin, Texas, este prima companie care aduce în România modelul de lucru 100% remote. Până în prezent, Crossover a reunit oameni din 51 de țări și 1.150 de orașe.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!