Ofertat de Stanford şi Harvard

Articol publicat in sectiunea Social pe data 10 aprilie 2015

Rares Buhai_1Rareş Buhai, un elev din Bistrița cu cel mai mare număr de medalii de aur câştigate la olimpiade internaţionale, a fost ofertat de trei universităţi americane, între care Stanford şi Harvard. El urmează să o aleagă pe cea care îi va oferi cea mai avantajoasă bursă.

Tânărul, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, a câştigat în fiecare an de liceu medalia de aur la olimpiada internaţională de informatică, dar şi la balcaniade şi alte concursuri internaţionale, anul acesta calificându-se din nou la faza naţională a olimpiadei de informatică.

Întrucât în iunie va absolvi liceul, Rareş Buhai a aplicat pentru trei universităţi americane care l-au acceptat deja, indiferent de rezultatul pe care îl va obţine anul acesta la olimpiade.

„Ştiu deja că voi studia în SUA, am fost acceptat la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University şi la Harvard. Încă nu ştiu la care voi merge. Contează şi bursa pe care o voi primi. Încă nu sunt 100% decis, dar 100% sunt decis să studiez în SUA. Am fost acceptat pentru rezultatele de până acum. Cele de anul acesta nu mai contează”, a declarat Rareş Buhai pentru Mediafax.

Profesorul Constantin Gălăţan, care îl pregăteşte de Rareş Buhai încă de la început în calitate de coordonator al lotului naţional de informatică al României, spune că, pentru el, Rareş va fi un om pe care nu îl va uita probabil niciodată.

„Faptul că Rareş a obţinut trei medalii de aur la olimpiada internaţională de informatică deja este o performanţă neatinsă de alt elev român, dar dacă vor fi patru, atunci va fi un record de nebătut, cel mult de egalat. Noi toţi vom avea nostalgia acestui băiat minunat. Pentru mine o să fie un om pe care nu o să îl uit probabil niciodată”, a declarat profesorul Constantin Gălăţan.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!