Oferte de ucenicie pentru tinerii romani someri

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Muncă pe data 30 ianuarie 2014

Ziarul britanic The Sunday Times scrie ca tinerii someri romani pot deveni ucenici in Marea Britanie. Lucru posibil in cadrul unui program guvernamental care are obiectivul sa-i ajute pe britanici sa isi gaseasca un loc de munca.

Agentii din Romania promoveaza ucenicia, subventionata de Guvernul britanic, ca o sansa „unica” pentru un tanar roman de a castiga pana la 1.000 de lire sterline pe luna, muncind si efectuand un stagiu practic in acelasi timp, potrivit aceleiasi publicatie.

Una dintre agentiile de recrutare a fortei de munca ofera astfel de locuri pentru ucenici in restaurantele lui Gordon Ramsay, la Clubul de Fotbal Chelsea si hotelurile Hilton din Marea Britanie.

Jurnalistii de la The Sunday Times mai spun ca, potrivit legislatiei europene in ceea ce priveste libertatea circulatiei, Marea Britanie nu poate face nimic impotriva unor imigranti din state UE care beneficiaza de acest program in valoare de 1,5 miliarde lire sterline, prezentat de catre premierul David Cameron ca un element-cheie al angajamentului sau de a lupta impotriva „flagelului somajului in randul tinerilor”.


Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!