Oficiali guvernamentali români, interdicție în SUA

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 22 mai 2015

Foști și actuali oficiali guvernamentali din România și din Bulgaria au primit interdicția de a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, din cauza corupției, a transmis asistentul adjunctului secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, Hoyt Brian Yee. Acesta a răspuns astfel unei întrebări la o audiere de marți în subcomisia pentru afaceri externe și pentru Europa și Eurasia, din cadrul Camerei Reprezentanților, transmite Maszol.

Potrivit lui Yee, interdicția primită de români și bulgari vine pe un alt fundament legal decât în cazul interdicțiilor pentru diverși foști și actuali oficiali guvernamentali din Ungaria. Președintele subcomisiei, Dana Rohrabacher, a fost cea care a întrebat dacă se aplică standarde duble Ungariei, pe de o parte, și României și Bulgariei, pe de alta.

Diplomatul american a negat că Statele Unite ar avea percepții diferite privind alte state, comparativ cu Ungaria. Yee nu a dezvăluit identitatea oficialilor români și bulgari cărora li s-a interzis intrarea în SUA, precizând că legea nu îi permite să dezvăluie numele acestora, așa cum este în cazul Ungariei.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!