Ogăraru, cauze umanitare

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 29 mai 2014

536 george ogararuFostul jucător al Stelei, George Ogăraru, şi tehnicianul echipei de tineret a clubului Ajax Amsterdam, Alfons Groenendijk, vor participa la ultra-maratonul 100 for Children, maraton ținut pentru ajutorarea copiilor din centrul social Pro Vita – Valea Plopului.

Ogăraru şi Groenendijk vor alerga împreună, alături de peste 40 de maratonişti şi ultra-maratonişti amatori care vor uni în alergare, în mod simbolic, Bucureştiul de Valea Plopului, pe o distanţă de 100 de kilometri.

Ultra-maratonul 100 for Children este un eveniment caritabil şi are drept scop strângerea de fonduri pentru finalizarea construcţiei unui centru social în Vălenii de Munte, începută de Asociaţia ProVita anul trecut. Acest centru va facilita celor din comunitatea de la Valea Plopului accesul la continuarea studiilor liceale în Vălenii de Munte.

Evenimentul este non-competitiv, singura limită fiind reprezentată de parcurgea întregii distanţe de 100 de km în 12 ore. Se poate alerga și individual şi în ştafetă de câte doi sau cinci alergători. Principalul scop al evenimentului este strângerea de fonduri pentru cauza amintită mai sus.

Fondurile se strâng cu ajutorul platformei de fundraising galantom.ro, fiecare participant având o pagină personală pe care o promovează în reţelele sociale pentru a strânge fonduri prin donaţiile online. Suma strânsă până în prezent de cei peste 40 de participanţi este de 18.700 de lei.

„Îi cunosc aceşti copii de mult timp şi îi văd crescând sub ochii mei. Copiii de la ProVita Valea Plopului sunt copiii mei de suflet! I-am susţinut de fiecare dată când am avut ocazia şi sunt bucuros că s-a ivit șansa să îi ajut din nou prin intermediul acestui eveniment, alături de bunul meu prieten Alfons Groenendijk”, a declarat George Ogăraru.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!