Olimpicele continuă pregătirea

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 martie 2015

574 gimnasticaEchipa de gimnastică a României continuă pregătirea pentru cel mai important obiectiv din acest sezon, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, una ce se poate obţine la Campionatul Mondial de la Glasgow (2-11 octombrie). Fetele pregătite de Mariana Bitang şi Octavian Bellu se antrenează pentru Europenele de la Montpellier (13-19 aprilie) şi merg în etape de Cupă Mondială.

Andreea Iridon şi Andreea Munteanu vor debuta în noul sezon competiţional la etapa de Cupă Mondială de la Cottbus, programată între 19 şi 22 martie.

„Turneul Maeştrilor”, așa cum se cheamă, este un concurs care se desfăşoară strict pe aparate, fără individual compus. În primele două zile sunt programate calificări, iar pe 21 şi 22 martie vor avea loc finalele pe aparate. La ediţia de acum participă peste 230 de gimnaşti (151 la masculin şi 83 la feminin) din 40 de ţări. Concursul va avea loc în Lausitz Arena din Cottbus.

În altă ordine de idei, Diana Bulimar a câştigat întrecerea ce a avut loc sâmbătă, 14 martie, la Izvorani, între România şi Israel. Diana s-a impus la individual compus, după ce a totalizat 56,100 puncte şi le-a devansat pe Laura Jurcă cu 54,100 puncte şi pe Tzuf Feldon, ce a venit pe locul 3, cu un total de 53,150 puncte.

Larisa Iordache nu a concurat la această întrecere amicală pentru că este în refacere după o inflamaţie la picior. Ea nu va participa la niciun concurs internaţional până la Europene.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!