Oltean poate fi arestat, Teodorescu scapă din nou

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 11 decembrie 2015

Deputatul PNL Ioan Oltean poate fi arestat preventiv, nu și deputatul PNL Cătălin Teodorescu. Camera Deputaților a încuviințat, miercuri după amiază, doar prima solicitare a DNA, pentru cea de-a doua nefiind întrunit numărul necesar de voturi. Deputații s-au reunit, miercuri la prânz, pentru a vota, în plen, solicitările DNA de arestare preventivă a celor doi, doar prima fiind aprobată.

Ioan Oltean poate fi arestat preventiv. Din totalul de 382 de deputați, 318 au fost prezenți, 298 voturi fiind exprimate, iar un vot anulat. 186 de voturi au fost „pentru” și 111 împotrivă, a anunțat Florin Pâslaru, precizând că a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru încuviințarea arestării preventive.

Pe de altă parte, Cătălin Teodorescu a rămas cu imunitate. Inițial, televiziunile de știri au anunțat pe surse că și el poate fi arestat preventiv. Însă în procesul verbal se arată că după numărarea voturilor exprimate, a reieșit că au fost exprimate 264 de voturi, un vot a fost anulat, 153 de voturi au fost „pentru”, iar contra 110.

Pentru adoptarea hotărârii era nevoie de majoritatea voturilor celor prezenți, adică jumătate plus unu din 312, numărul deputaților care și-au înregistrat prezența. Cum numărul de voturi „pentru” nu a fost mai mare de 156, hotărârea a fost respinsă.

Liderii PNL și PSD au anunțat anterior că parlamentarii formațiunilor pe care le conduc vor vota pentru cererile Justiției. În 2 decembrie, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil cererea DNA de arestare preventivă a deputaților PNL Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu.

Ioan Oltean a aflat decizia colegilor la hotel, el părăsind Palatul Parlamentului după ce și-a susținut apărarea de la tribună.

Deputatul PSD Victor Ponta, fost premier și fost lider al PSD, a lipsit de la lucrările plenului. Spre deosebire de alți parlamentari cărora DNA le-a cerut arestarea, printre care senatorii Varujan Vosganian și Dan Șova, Ioan Oltean nu a participat la votul pentru reținerea sa. Niciun deputat nu a luat cuvântul.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!