Om de bază la Cordoba

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 15 ianuarie 2016

612 andoneFlorin Andone este, începând de din această săptămână, cel mai important om al Cordobei. Atacantul naţionalei României a semnat un nou contract valabil până în 2018, iar noua înţelegere îi va aduce un munte de bani. Concret, salariul golgheterului român va ajunge la 350.000 de euro şi se poate dubla în cazul în care Cordoba promovează. La fel şi clauza de reziliere.

Evoluţiile senzaţionale ale lui Florin Andone nu au rămas fără ecou în Spania. Într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia semnării noului contract de către jucătorul român preşedintele clubului, Carlos Gonzalez şi directorul sportiv, Emilio Vega, au anunţat că Andone a devenit cel mai bine plătit jucător din lot: „Cifrele contractului sunt confidenţiale, dar vă pot spune că Florin e printre cel mai bine plătiţi jucători din lot, pentru că şi-a câştigat pe teren acest drept. El a dorit să rămână, noi am dorit să rămână, aşa că a fost uşor să ne înţelegem. E jucătorul nostru cel mai exponenţial”, a spus președintele clubului, citat de Digi Sport.

Concret, noul contract al lui Andone, care expiră în 2018, aduce modificări importante faţă de vechea înţelegere. Românul va câştiga 350.000 de euro pe sezon, sumă care se va dubla în cazul în care Cordoba obţine promovarea în Primera Division. Nici clauza de reziliere nu a rămas nemodificată. Dacă până acum şefii Cordobei cereau 6 milioane de euro în schimbul vedetei lor, noua înţelegere prevede că atacantul nu poate pleca pentru mai puţin de 10 milioane de euro. La fel ca în cazul salariului, clauza de reziliere a contractului se va dubla dacă echipa promovează pe prima scenă a fotbalului din Spania, putând ajunge la nu mai puţin de 20 de milioane de euro.

Saltul lui Andone este cu atât mai impresionant cu cât în 2014, în momentul în care a fost adus la Cordoba, ca variantă pentru echipa secundă a clubului, câştiga doar 3.000 euro pe lună. Practic, într-un an şi jumătate salariul lui Andone s-a mărit de 10 ori, doar Xisco Jimenez, veteranul lotului, primind la fel de mulţi bani din partea şefilor formaţiei de pe locul secund din Segunda Division.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!