Omagiat de premierul Italiei

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 29 iulie 2016

Adrian Miholca

Premierul Italiei, Matteo Renzi, i-a adus omagii – la inaugurarea unui segment important de autostradă – unui muncitor român, Adrian Miholca, decedat în anul 2015 pe șantierul de construire a unui viaduct, relatează ziarul La Repubblica, preluat de Mediafax.

Matteo Renzi a fost prezent marți la inaugurarea unui tronson al Autostrăzii A3, construit între localitățile Laino Borgo și Campotenese, în sudul Italiei. Prin inaugurarea acestui segment al Autostrăzii A3 Salerno-Reggio Calabria, pentru prima dată în istoria Italiei se va putea circula neîntrerupt pe o distanță de 443 de kilometri, pe ambele sensuri, între sudul și nordul Peninsulei.

„Italia este mai mare decât cei care ar vrea să o oprească, iar Autostrada Salerno-Reggio Calabria este simbolul eforturilor tuturor în aceeași direcție”, a declarat Matteo Renzi.

—————————————

„Primul meu gând este la muncitorul care și-a pierdut viața, la Adrian, la familia lui, la colegii lui.”

Matteo Renzi, citat de ziarul La Repubblica

—————————————

Românul Adrian Miholca, în vârstă de 25 de ani, a murit în martie 2015, în timp ce lucra la construirea „Viaductului Italia”, probabil cea mai dificilă zonă a tronsonului de autostradă Salerno – Reggio Calabria.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!