Omul-acadea nu vrea în ruptul capului să lase pompierii să treacă

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 27 aprilie 2015

omul-acadea

Primăria Luton îl suspendă pe omul-acadea”, fiind acuzat că nu a lăsat maşina de pompieri să treacă, dând, în schimb, prioritate unor grupuri de elevi.

Maşina de pompieri era în misiune şi avea sirenele pornite. Doar că „omul-acadea” (persoana care are grijă ca elevii să treacă în siguranţă pe la trecerile de pietoni, cu dreptul de a opri traficul) avea la rândul său o misiune foarte importantă, astfel că şi-a luat treaba în serios.

Ori de câte ori venea un grup de elevi, omul-acadea oprea traficul cu promptitudine. Când, în jurul orei 15.30, pe 13 aprilie, maşina de pompieri s-a apropiat de trecerea de pietoni aflată în grija „omului-acadea”, nu a putut trece. A semnalizat urgenţa în repetate rânduri, însă „omul-acadea” era, se pare, mult prea adâncit în misiunea lui fundamentală, de a opri tot traficul şi de a lăsa copiii în să treacă în siguranţă.

Pompierii au rămas iniţial înmărmuriţi, însă, când au văzut că nu e leac pentru atitudinea sfidătoare (şi eroică) a „omului-acadea”, şase dintre ei au coborât din maşină şi l-au luat pe sus pe bietul bătrân, pentru a-şi face loc de trecere. Aveau o urgenţă! Un incendiu izbucnise în curtea unei case, chiar lângă şcoală.

Martorii sunt cu toţii de părere că „omul-acadea” ar fi trebuit să se dea imediat la o parte când a văzut că se apropie maşina de pompieri, cu semnalele luminoase şi auditive pornite. Unul dintre ei a zis: „Acest om-acadea e o ruşine! Cineva putea foarte bine să fi fost prins într-un incendiu, iar el a blocat calea maşinii de pompieri. A condus câteva grupuri de elevi prin faţa pompierilor.”

„Omul-acadea” a fost suspendat.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!