ONG-urile cer educaţie sexuală în şcoli

Articol publicat in sectiunea Social pe data 14 noiembrie 2014

Douăzeci de organizaţii neguvernamentale (ONG-uri) cer Ministerului Educaţiei introducerea în şcoli a unei noi materii obligatorii: educaţia sexuală. Solicitarea vine ca urmare a unui caz recent din Segarcea, unde un tânăr infectat cu HIV ar fi transmis, intenţionat, virusul mai multor femei. După moartea lui, două tinere au fost depistate seropozitive, relatează Digi24.

La Grupul Şcolar Horia Vintilă, din Segarcea, la orele de dirigenţie se predau, de câteva zile, noţiuni de educaţie sexuală. Aici a învăţat, în urmă cu puţini ani, un tânăr purtător al virusului HIV care ar fi infectat intenţionat mai multe fete din oraş. Cazul său i-a neliniştit pe părinţi şi pe elevi, iar profesorii au decis să nu mai aştepte indicaţii de la Ministerul Educaţiei.

Cazul tânărului bolnav de SIDA din Segarcea a readus în discuţie lipsa orelor de educaţie sexuală din şcolile româneşti. Douăzeci de organizaţii neguvernamentale cer Ministerului Educaţiei ca această materie să intre în categoria celor obligatorii.

Adolescenţii nu află de la părinţi mai nimic despre bolile cu transmitere sexuală şi despre metodele de contracepţie, susţin cei care au semnat solicitarea.

„Sunt asociate şi cu sentimente de ruşine. Aşa că este nevoie ca şcoala să preia acest rol”, este de părere Irina Sorescu, preşedintele executiv al Centrului Parteneriat pentru Egalitate, citată de Digi24.

România ocupă unul dintre primele locuri în clasamentul ţărilor europene cu incidenţă crescută a bolilor cu transmitere sexuală.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

O parere la “ONG-urile cer educaţie sexuală în şcoli”

  1. nae Spune:

    Vă folosiţi de un caz nefericit pentru a vă amesteca în educaţia copiilor nostri.Lăsaţii în pace.Nu aveţi dreptul să-i pervertiţi.Noi părinţii ne opunem.Nu vrem educaţie sexuală pentru copiii nostri.Vrem să le dăm o educaţie creştină.Dacă vor deveni creştini adevăraţi cazuri precum cel de la Segarcea nu se vor mai repeta.

Spune-ti si tu parerea!