Open-ul european de judo, drumul spre JO

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 mai 2015

caprioriuDrumul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 va trece în acest sfârșit de săptămână pentru sportivii judoka din întreaga lume pe la Cluj-Napoca, unde, pe 30 și 31 mai, noua Sală a Sporturilor, cu o capacitate de 7.000 de locuri, va găzdui în premieră Open-ul European de judo, masculin și feminin.

La startul competiției se vor alinia peste 400 judoka din 45 de țări, între care marile puteri ale judo-ului mondial, Rusia, Franța, Germania, Statele Unite, Ungaria sau Olanda.

Pentru România vor concura toți sportivii angrenați în calificarea la Jocurile Olimpice: Corina Căprioriu – vice-campioană olimpică la Londra și numărul 2 mondial la categoria 57 kg, Andreea Chițu – vice-campioană mondială anul trecut, nr. 4 la 52 kg, Monica Ungureanu, câștigătoarea Grand Slam-ului de la Baku de la începutul lunii mai și locul 7 la 48 kg, la +100 kg Vlăduț Simionescu, poziția a 15-a, medaliat cu argint în Grand Prix-ul de la Zagreb, și Daniel Natea, locul 10, învingător în Grand Slam-ul de la Abu Dhabi, iar la 81 kg Cristian Bodîrlău, poziția a cincea în Grand Slam-ul de la Baku.

Meciurile din tururile preliminare vor începe de la ora 10:00, iar întâlnirile pentru medalii vor fi transmise în direct de Digi Sport.

La competiția de la Cluj sunt invitate numeroase personalități ale judo-ului și sportului mondial, campioana olimpică de judo de la Beijing, Alina Dumitru, vice-președintele Uniunii Europene de Judo, Michal Vachun, Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, sau Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!