Operațiune de combatere a comportamentului anti-social și a cerșetoriei

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 5 august 2015

uk_romi_fugariti_1

Ofițerii de poliție din Westminster și-au unit forțele, pe 29 iulie, cu vecinii lor din Kensington and Chelsea și Camden pentru a combate comportamentul anti-social (ASB), criminalitatea și cerșetoria.

Ofițerii de poliție au lucrat împreună cu echipele locale de mobilizare, cu reprezentanții Home Office Immigration Enforcement, dar și cu polițiști români și alte agenții partenere care se ocupă de perturbarea și descurajarea grupurilor de indivizi care comit ASB, cerșetorie și alte infracțiuni legate.

—————————————

„Ne-am angajat să lucrăm alături de partenerii noștri pentru a reduce comportamentul anti-social, dar și pentru stoparea criminalității asociate cu oameni care aleg să migreze la Londra din motive economice și să doarmă în spațiile publice. Noi recunoaștem că unii dintre acești oameni sunt vulnerabili și îi încurajăm să se adreseze serviciilor pentru a obține sprijinul de care au nevoie. Activitatea noastră de astăzi este în curs de desfășurare, iar operațiunile de această natură vor fi efectuate în cooperare cu partenerii noștri.”

Inspector-șef Louise Puddefoot

—————————————

Ofițeri de poliție, ofițeri de imigrare și echipe de mobilizare vor patrula în mod proactiv în zonele cele mai aglomerate, unde se practică cerșetoria, dar și unde oamenii dorm pe spațiul public. Mai mult decât atât, se vor face arestări în cazul în care a fost identificată vreo infracțiune. Această operațiune subliniază activitatea depusă de echipele de poliție locale, consiliu, inspectori pentru a preveni criminalitatea și comportamentul anti-social legat de persoanele fără adăpost din zonele identificate.

„Oricine doarme pe străzi este în pericol. Știm ca dormitul pe străzi este în detrimentul sănătății fizice și mentale, dar se și expun unui risc. Muncim din greu pentru siguranță în întregul cartier, pentru a ne asigura că cei care dorm în locuri publice sunt rapid evaluați și pentru a le oferi sprijinul necesar, departe de stradă, printr-o gamă largă de servicii holistice”, a declarat Cllr. Nickie Aiken, membru Consiliul Local Westminster pentru Protecția publică.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!