Oportunitati la Fundatia Ratiu

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ pe data 25 mai 2009

Bursele Ratiu

Daca luati in considerare posibilitatea de a studia in Marea Britanie sau daca reprezentati o organizatie ori sunteti un om de afaceri de care Fundatia Ratiu ar putea fi interesata, atunci puteti afla mai multe despre eventualele oportunitati la www.ratiufamilyfoundation.com. Site-ul va va oferi detalii legate despre conditiile pentru a deveni eligibil pentru o bursa de scolarizare si despre cum puteti aplica pentru aceasta. De asemenea, puteti salva formularul de aplicatie direct de pe pagina, urmand apoi doar sa-l completati si sa-l trimiteti.

Bursele de studiu Ratiu, fondate de Fundatia Ratiu, sunt oferite studentilor romani care se pot pregati intr-o varietate de domenii in Marea Britanie. Bursele le ofera posibilitatea talentatilor tineri absolventi sa se acomodeze cu stilul britanic de pregatire, de care sa beneficieze mai tarziu Romania. Fundatia Ratiu ofera anual burse de studiu, mai ales pentru studiile postuniversitare, scoli de vara sau alte modalitati de studiu pe termen scurt, incluzand cercetarea academica. Fundatia Ratiu ofera, de asemenea, sustinere financiara pentru proiecte inovative, mai ales cele desfasurate in Romania, care vizeaza arta si civilizatia romaneasca, mostenirea culturala, societatea civila, democratia sau protectia mediului.

Procedura de aplicare este simpla: in scris, catre responsabilii fundatiei, in atentie domnului Nicolae Ratiu, presedintele acesteia (mail@ratiufamilyfoundation.com).

Urmatorul termen limita pentru obtinerea unei burse Ratiu este 1 septembrie 2009.

 

Practica

Fundatia Ratiu ofera unui tanar student in Marea Britanie sau cercetator oportunitatea de a lucra in postura de cercetator al fundatiei pentru dezvoltarea unui nou proiect pe terenul promovarii culturale si al educatiei. Trebuie spus de la inceput ca intreaga activitate se va desfasura pe baza de voluntariat. Cercetarea respectiva il va avea ca subiect principal pe Ion Ratiu, campionul roman al democratiei si avocatul drepturilor omului. Pozitia respectiva va aduce un acces fara precedent la arhivele lui Ion Ratiu. Datorita naturii postului respectiv, cunostintele extinse de limba engleza si limba romana sunt esentiale. Cel care va fi ales dintre viitorii aplicanti trebuie sa dispuna de studii de romana si/sau istorie. De asemenea, studiile legate de arhivistica pot fi un plus. Pozitia ofera si un program flexibil (trei-cinci zile pe saptamana), strict legat de situatia in care se afla studiul si de cerintele acestuia. Pentru a aplica, puteti trimite o scrisoare de intentie insotita de un Curriculum Vitae la zi la adresa mail@ratiufamilyfoundation.com.


Etichete: , , , , , ,

Comentarii

O parere la “Oportunitati la Fundatia Ratiu”

  1. artemie craciun Spune:

    sunt interesat daca imi puteti sponsoriza publicarea unei carti in londra , si in ce conditii !

Spune-ti si tu parerea!