Opozanții vaccinării, criticați

Articol publicat in sectiunea Social pe data 30 octombrie 2015

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a evidențiat recent beneficiile vaccinării și a precizat că toți cei care sunt acum împotriva vaccinării au fost vaccinați, notează Agerpres. „Toți cei care sunt acum împotriva vaccinării au fost vaccinați. Și ca atare bag de seamă că nu li s-a întâmplat nimic sau poate li s-a întâmplat și nu știm”, a afirmat Streinu-Cercel la o dezbatere cu tema „Vaccinarea obligatorie – pro sau contra”, organizată în Senat.

El a subliniat că vaccinurile de pe piață sunt sigure, că reacțiile postvaccinare sunt minimale, iar dacă apar reacții severe, extrem de rare, „sunt asumate de autoritatea de sănătate publică”.

„Aceste vaccinuri se adresează bolilor severe cu potențial letal și care sunt prevenibile prin vaccinare. A nu vaccina și lăsa copiii să se îmbolnăvească de boli cu potențial letal este o greșeală majoră din partea societății. Amintesc aici ce s-a întâmplat în anii ’50 cu poliomielita și faptul că în momentul de față nu mai vedem persoane care să fie cu dizabilități motorii majore se datorează unei campanii de vaccinare susținute. E păcat ca România să piardă acest beneficiu al vaccinării”, a adăugat Streinu-Cercel.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!