Oprescu garantează Sala Polivalentă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 30 ianuarie 2015

567 oprescu

Bucureştiul va fi în 2017 gazda CE de gimnastică artistică, însă Sala Polivalentă ce urmează să fie construită în Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu se află încă în faza de proiect. Lucrările de construcţie nu au început, dar primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, a garantat că totul va fi gata la ora la care demarează competiția.

„Sper să terminăm săptămâna viitoare procedura de selecţie care, datorită contestaţiilor, a ajuns să dureze puţin peste 7 luni. Imediat ce va fi desemnat câştigătorul, ne vom apuca de treabă. Apoi, aşa cum v-am obişnuit (vezi exemplul Arenei Naţionale, care a necesitat un ritm rapid de lucru, pentru a putea găzdui Finala UEFA Europa League), vom intensifica munca în teren şi în 2016 vom finaliza Sala Polivalentă”, a declarat Oprescu.

Autorităţile au prevăzut un buget de aproximativ 60 milioane de euro pentru noua arenă, una ce va avea o capacitate de 12.000 de locuri. Investiţia va fi asigurată de Primăria Municipiului Bucureşti, iar durata de realizare este stabilită la 24 de luni.

Federaţia Română de Gimnastică va beneficia şi de sprijinul Guvernului în realizarea acestui proiect ambiţios de a organiza o competiţie continentală.

Sala trebuie să aibă alături de ea sală de încălzire şi şase spaţii de antrenament, trei pentru cele ale fetelor şi trei pentru cele ale băieţilor.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!