Opt luni de închisoare pentru fraudă cu carduri

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 26 iulie 2015

Doi români ce au fost arestați în timp ce se îmbarcau pe bacul de la Pembroke, din vestul Țării Galilor, au fost condamnați la câte opt luni de închisoare fiecare pentru că au fost implicați în fraudă de carduri bancare.

Daniel Munteanu și Mihai Cristea, ambii în vârstă de 26 de ani, au admis în fața Curții de justiție din Swansea că aveau în posesie instrumente pentru furtul informațiilor de pe cardurile bancare folosite la bancomate, relatează publicația Western Telegraph.

Ofițerii autorității vamale britanice Border Agency au percheziționat mașina condusă de D. Munteanu și au găsit dispozitivele de interceptare a datelor bancare de pe carduri, ascunse în decorațiunile interioare și chiar în plafonul automobilului. La acel moment, D. Munteanu a declarat că a fost plătit 300 de lire pentru a transporta dispozitivele de la Dublin la Londra.

M. Cristea nu a fost investigat pe moment, ci doar după ce polițiștii au făcut o verificare și au descoperit că era căutat în regiunea Yorkshire pentru același fel de fraudă. La proces s-a dezvăluit că fiecare dintre acuzați avea câte o condamnare anterioară pentru un delict identic.

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!